Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2018 15:10 - Към амбициозните родители...
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 1018 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

"Искам си камерите! Чувате ли? Искам ги! И ако не сте разбрали, да са със звук! Всичко да се чува ясно и подробно! Защото вашето дете не псува, не обижда, не ругае, не се гаври с учители и ученици, пише, учи, мълчи, пълен отличник е, бият го, наказват го, малтретират го, крадат му нещата, не лъже, учтиво е! И да, такова е у вас, но по цял ден е с нас…"
"Звънец за голямо междучасие. Малките се бият, блъскат, псуват, гонят, удрят, пързалят по коридорите. И там искам камери. На всеки коридор, от всеки ъгъл. От по-горните етажи хвърчат раници, химикали, пълни бутилки с вода. Циркът, не по-скоро зоопаркът, е пълен. Дежурни учители се въртят като пумпали, да не би някой да се пребие или пък да пребие друг. 10 минути сякаш са цял час. Звънец за влизане. Класна стая. И там искам камери – поне две. На последния чин момичетата вадят лакове, гримове, парфюми. Що не им слагаме големи огледала, ами се мъчат с тия джобните, бе! До тях се почва белот. Другите мажат по телефоните и са надули звука всички да чуят последното парче на Азис, да речем. На по-предните чинове шепа деца искат да чуят нещо и да запишат. Понякога им се получава. По-често обаче са сподиряни от викове: „Зубъри!“, „Подмазвачи!“, „Тъпанари!“.
Траяна Кайракова (Фейсбук)

 *  *  *

Това е откъс от един сатиричен материал на Траяна Кайракова, който много добре обосновава искането и на учителите за камери. От тях се страхуват само онези, които случайно са попаднали в професията и не искат това да се види от други хора. Това е възможност да видят родителите истинския образ на децата си. Родителите тотално са абдикирали от възпитанието на децата си. И ние искаме камери в домовете, за да видим как възпитават наследниците си. Нека има камери, за да видят родителите какво представляват децата им в училище. Често в къщи са едни, а извън дома съвсем други... (коментар на учителка)

*  *  *

Две различни мнения, два различни подхода..., кое е правилно, кое е грешно..., каква е ролята на родителите за възпитанието на децата в семейството? Как училището превъзпитава и обучава деца от различни семейни среди, с различни навици и нагласи? Каква е ролята на съвременния преподавател в този объркан в представите си свят?

Въпроси, въпроси... понягога без отговори...




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9523199
Постинги: 1411
Коментари: 8409
Гласове: 27057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930