Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2017 13:46 - СИЛАТА НА МИСЪЛТА
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 1136 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 26.11.2017 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                                     
 ВИЕ И ЗАКОНЪТ



image


 
 “Вашият късмет или липса на късмет не е резултат на случайност, а следствие от спазване на строго определени закони. Може и да не знаете, че действате според ясно определени и активни принципи, но вие го правите и винаги сте го правили.

Вие създавате собствената си нищета; вие създавате собственото си нещастие; вие създавате собствената си бедност, всичко чрез състоянието на ума, което е резултат на ответна реакция на вашите минали мисли. Но ще кажете: „Аз съм роден такъв. Винаги съм бил нетърпелив, тревожен, неспокоен. Не мога да го променя." Да, вероятно сте такива, но това може да се промени, освен ако не сте твърдо решени, че е невъзможно и няма смисъл да опитвате. Ако е така, това е краят. Няма сила на земята, Божия или човешка, която да ви накара да направите нещо за себе си, ако имате такава мисловна нагласа.

Вашият характер, който ви подтиква да сте възмутени от едно и доволни от друго, се е формирал такъв, какъвто е сега, по наследство и от мисловната атмосфера, която ви заобикаля. Той е създал мотор, подсъзнанието, върху който един електрически ток на живота действа, докато друг, еднакъв по сила, но с друг източник, няма ефект. Токът, от който нито имате полза, нито може да ви навреди, би могъл да бъде приет от друг човек, а онзи, който въздейства на вас, няма да въздейства на него. Това се дължи на различната конструкция на вашето мислене. Единият ток може да е спокоен и това ще произведе мъдрост; другият разхвърлян и това произвежда глупост. Единият или другият, преобладавайки във вас, ви водят до сегашното ви състояние чрез силата на привличане на мисълта.

Човекът е продукт на своите предци, мисли и състояния.

Сегашното му състояние е резултат от минали мисли.

Бъдещото му състояние ще бъде резултат от сегашните мисли.

Вашият ум е този всепроникващ живот, който държи заедно атомите, изграждащи тялото, задвижва топлата, искряща кръв на живота във вените, обновява тъканите и ако се премахне, ще превърне тялото, включително и мозъка, в студена, безсмислена маса. Умът не е изцяло в тялото, но действа на тялото и чрез него, едновременно съзнателно и подсъзнателно, и определя състоянието на индивида. Под ум тук нямаме предвид мозъка, който е същата реална част от тялото, каквато са нервите, мускулите и сухожилията. Съзнателният ви ум е интелигентното познаване на вашата същност. Съзнателният ви ум буквално строи във вашия подсъзнателен ум това, за което си мислите.

Този подсъзнателен ум е магнит, който привлича и отблъсква качества. Той приема мисъл, реален елемент, и я връща обратно, подсилена по обем и интензивност, пропорционално на действащата сила на желанието. Подсъзнателният ум е привлекателен заради постоянната си връзка със Създателя и приема енергия от Силата на Природата. Той е действаща сила, която носи здраве, слава и богатство. Подсъзнателният ум няма собствена воля и работи само по внушение на съзнателния ум или Източника на мъдрост. Ако кажете "Не мога", подсъзнателният ум получава внушението, възприема го и после то става част от вас. Това ви свързва с останалите обезверени умове чрез качеството на вашата мисъл и вие започвате да захранвате всички останали с пораженчество.

Всяка бодра и щастлива мисъл достига до подсъзнанието и се смила толкова цялостно, колкото състоянието на ума позволява, а остатъкът се изхвърля по същия начин, както стомахът смила храната. Някои стомаси са в такова състояние, че могат да приемат само течности, други приемат само твърда храна, докато здравият стомах изисква разнообразие от силна храна. Така е и с умовете. Някои са толкова обременени с грижи и страх, че мислите за сила им правят само слабо впечатление; други могат да приемат по-големи порции, докато здравият ум приема тези мисли изцяло. По време на внушението развиващият се ум приема всяка следваща подобна мисъл я асимилира по-пълно, докато накрая всички такива мисли бъдат приети и запомнени. После вашето развитие става значително по-голямо, успехите ви са осигурени и възнаграждението идва. От този момент нататък вие боравите с доказани факти.

. Два умствени елемента любов и интелект изграждат целия човешки ум. Воля, привързаност, емоция и всички чувства произлизат от любовта, докато разбиране, мисъл, език и инстинкт идват от интелекта.

За да преуспява човек, обичта и емоцията, и до определена степен чувствата трябва да се контролират от волята. Това на свой ред трябва да се ръководи от разбирането, от което произлиза хармонична мисъл, която на свой ред води до желания материален успех. Следователно, за да успеете, трябва да подчините целия си страх и произтичащите от него емоции на своята воля, или да ги разрушите изцяло.

                                       Брус Маклеланд


image


Тагове:   мисъл,   сила,   ум,   чувства,   Воля,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 77374
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031