Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2010 13:44 - Посегнаха и на Левски, мутантите (един от тях- Андрей Райчев)
Автор: pontis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 70100 Коментари: 198 Гласове:
65


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Днес в сутрешно предаване по BTV Андрей Райчев, по пуловер и сако, небрежно елегантно ни „каза”, че Васил Левски е бил с „отклонено поведение”, защото откраднал коня на вуйчо си, след което избягал с него и го продал, което било все едно днес да откраднеш Мерцедес и да го продадеш, така че „момчета” като Левски и Ботев, Стамболов, с „отклонено” поведение, при други обстоятелства можели да станат и престъпници.


Вместо това сина (момчето) на Баба Куна и момчето на Бай Петко (както Райчев нарече Левски и Ботев) взели та станали революционери. Случайно най-вероятно. Иначе те, според Райчев, са си били готови престъпници, с девиантно поведение. А Ботев, между другото, даже отвлякъл цял австрийски параход. Т.е. все едно самолет, според аналогията на Райчев.

 

Чух ли добре? Или да превключа един ден назад на същия канал, за да науча как и защо някаква адреналинка се появила в интернет с клип, в който я чукат.

 

Посягат вече и на Левски. На единствения, който ни е останал, за да има смисъл. След като Ботев бил женкар, а Вазов- курвар и безкрайно скучен дядка. Защото искат да оцапат всичко с мръсотията под ноктите си и в извиращата отвсякъде гадост. Но тези, които го правят, не са с "отклонено" поведение. Те „анализират”, коментират, създават стандарт на възпитание и оценка.

 

Левски е велик. Той може би е българин (колко бих искал да е вярно!). Може би не е Айнщайн, но сподели с нас, че „времето е в нас и ние сме във времето”. Левски е безсмъртен. Чист и безкрайно нечовешки истински, че не бих позволил паметта му да бъде удавена в сивата безмозъчност на мутантите, които си позволяват да се гаврят с него. Или в сивия пуловер на един от техните говорители с изкормена душа- Андрей Райчев.

 

Затова ще си позволя да цитирам сина на Бай Петко относно потенциалния престъпник с девиантно поведение, случайно останал безсмъртен:

О, майко моя, родино мила,
защо тъй жално, тъй милно плачеш?
Гарване, и ти, птицо проклета,
на чий гроб там тъй грозно грачеш?

Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
затуй, че ти си черна робиня,
затуй, че твоят свещен глас, майко,
е глас без помощ, глас във пустиня.

Плачи! Там близо край град София
стърчи, аз видях, черно бесило,
и твой един син, Българийо,
виси на него със страшна сила.

Гарванът грачи грозно, зловещо,
псета и вълци вият в полята,
старци се молят богу горещо,
жените плачат, пищят децата.

Зимата пее свойта зла песен,
вихрове гонят тръни в полето,
и студ, и мраз, и плач без надежда
навяват на теб скръб на сърцето.

Какво повече? Пожелавам ви толкова девиантно поведение, че мутантите да изгубят не само Мерцедесите си, но и възможността да говорят.

А това е една песен, създадена от други хора с „девиантно” поведение в Британската империя, които са се обявили против робството.

 






Гласувай:
65



Следващ постинг
Предишен постинг

1. edinman - Отдавна
19.02.2010 13:55
съм казал че този е "луд за връзване"!!!!
Райчев е символът на гнилото ни самосъзнание!
Но да беше само той.....
цитирай
2. miaa - Здравей Pontis!
19.02.2010 13:57
Няма нищо по- страшно от това, човек да си повярва до толкова, че да раздава" правосъдие".
Щом са посегнали и на Апостола, може ли човек да си представи какво се случва, къде се изпари моралът и ценностите,с които много българи сме били възпитавани и расли.Жалко, много жалко , ако това се е случило тази сутрин?!
цитирай
3. nicodima - Браво, Понтис!
19.02.2010 13:59
Правилно определи тези хора като мутанти!
Много добре си спомням времето, когато Виза Недялкова написа цял трактат срещу разказа на Вазов " Баба Илийца", който бил архаичен и не интригувал учениците! А какво ги интригува - " Хари Потър" и "Здрач" - продукти на индустрията за промиване на мозъци! Райчеви са просто от поколенията комунистически мутанти, изключително добре виреещи върху тора и мръсотията на прехода. Място за чисти и святи хора няма - ако не емигрират, са удушени от смрадта на многобройните гнили съзнания!
Какво ли да добавям повече?!

Прости ни, Апостоле! Ако можеш, прости!
цитирай
4. ckarlet - Рontis, аз ще кажа ДЪЛБОК ПОКЛОН ...
19.02.2010 14:01
Рontis, аз ще кажа ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ТОЗИ НЕВЕРОЯТЕН БЪЛГАРИН!!!
Апостолът на Свободата - Левски е моят идол! Прекланям се пред него и всичко, което е направил за отечеството ни! Левски е велик и със сигурност е българин!!!
цитирай
5. анонимен - поздравления Pontis
19.02.2010 14:02
поклон пред паметта на Левски
Сн С
цитирай
6. rat - Не беше сутрешния блог е в едно още ...
19.02.2010 14:06
Не беше сутрешния блог е в едно още по-ужасно предаване на БТВ. :)))))))))))))))
Съгласен съм с изразената от теб позиция, но искам само да вметна, че и двете крайности са еднакво вредни. Култ към някаква личност или пък идолопоклонничество също са вредни. Тези хора не са някакви извънземни или някакви духовни светци. Истината е някъде по средата.
цитирай
7. blagovestie - Какво да кажа,
19.02.2010 14:07
може би само да преклоня глава пред подвига на Левски, който познаваше българската душица и все пак даде живота си за този народ, и да се помоля:
"Боже, дай ни повече такива престъпници, като Левски и Ботев, и моля Те, нека и аз самата съм една от тях!"...
Защото се нуждаем от това.
цитирай
8. pontis - edinman,
19.02.2010 14:07
Райчев е олицетворение на липсата на морал и духовност, която ни коси един по един...
цитирай
9. pontis - miaa,
19.02.2010 14:09
посегнаха, защото ги дразни, разваля пейзажа на цялото "кралско войнство", което шества с тъжествуващото отрицание на морала...
цитирай
10. pontis - nicodima,
19.02.2010 14:11
Баба Илийца е изкуфяла и тъпа, за какво ни е. Тя не прави секс, не е в общественото пространство, да не говорим, че вече отдавна е умряла ...
Гнилоч, смрад, похот, мерзост, четири аромата на днешна България, които се опитват на ни вкарат в дробовете и в душите.
цитирай
11. pontis - ckarlet,
19.02.2010 14:12
никога няма да се откажа да вярвам в него. В какво друго?
цитирай
12. pontis - анонимен Сн С,
19.02.2010 14:13
за него, а на цялата останала сган- това, което заслужават...
цитирай
13. edinman - Така е
19.02.2010 14:15
pontis написа:
Райчев е олицетворение на липсата на морал и духовност, която ни коси един по един...

Презирам търпението ,което ни докара тази бездуховност даде възможност на нищожества да
си играят със съдбите ни!
цитирай
14. pontis - blagovestie,
19.02.2010 14:16
от кога сме забравили да се молим... на кого, за кого, в този претъпкан от престъпна неморалност свят, в тази страна, която се гордее с шопската салата, но не се свени да поругае този, който е дал ЖИВОТА си за другите.
цитирай
15. анонимен - БРАВО,PONTIS!
19.02.2010 14:16
Аз също го гледах и се чудя-ДО КОГА ЩЕ КАНЯТ ТОЗИ УМОПОБЪРКАН ЮДЕИН ДА КОМЕНТИРА КАКВОТО И ДА БИЛО?! ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА НАЙ-ВЕЛИКИЯ СИН НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
цитирай
16. анонимен - Aми , какво да кажа ?
19.02.2010 14:16
Народ , които отрича националните си герои и прекроява историята си , не ги заслужава и заслужава съдбата си на вечна рая , а медиите им на пашите . Днес и аз бях спряна с наказание от блогерски екип поради мой пост за Левски и новата ми стихосбирка за България . Какво да се прави щом това е ,,Свободата ,, оставани само да и се надсмеем , както и на ,,свободните творци ,, .)
MУТАНТИТЕ АЗ ГИ НАРИЧАМ ЛЪЖЕАПОСТОЛИ !
цитирай
17. giminibilibob - Напълно съм съгласна с Pontis
19.02.2010 14:17
И аз го гледах и бях възмутена. Отвратителна е огромната простотия и духовна нищета, на която непрекъснато се дава гласност. Постоянно се опитват да ни втълпят, че сме глупаци, които не се интересуват от нищо друго освен от чалга, мръсни вицове и мутри. Въпросният господин днес се опитваше да ни втълпи, че Левски, който е гений за мен, не е бил нищо повече от обикновен хулиган, който ако се беше родил в друго време е щял да стане престъпник. Все едно се опита да каже, че ако Алексей Петров се беше родил тогава щеше да стане герой. Това е отвратително!
цитирай
18. nicodima - Който посяга върху паметта на Левски, посяга върху народната памет!
19.02.2010 14:17
На Райчев му е платено - той със сигурност е получил хонорар не само за участието си... Защото трябва да се затъмни не само светлата памет на най-чистия национален герой, трябва да се унищожи героиката на времето - може би най-ценното време на национално осъзнаване в цялата ни история. Да нямаме поводи на гордост, децата ни да не знаят кои са героите, да приравним героя с престъпника, а престъпника да направим герой. Да охулим Народния поет, а платения социолог - да направим глас народен!
Е, доживяхме...
цитирай
19. pontis - edinman,
19.02.2010 14:18
Нека ги презрем, нека наистина им покажем, че са нищожества, които не заслужават да пълзят по екрана и да тровят душите, на тези, които още имат.
цитирай
20. eliana - ...''и твой един син, Българийо'' - Поклон!
19.02.2010 14:23
...................................
Поздравления pontis !
цитирай
21. анонимен - в случай, че сме нормална държава
19.02.2010 14:23
тоя олигофрен Райчев трябва да е извергнат от публичния живот...ЗАВИНАГИ...от нас зависи
Сн С
цитирай
22. boristodorov56 - Той и по кръв си е безродник - рубладжийче.
19.02.2010 14:24
Райчев не е етнически българин.
цитирай
23. blagovestie - Освен този малоумник,
19.02.2010 14:26
който е имал наглостта да говори подобни простотии в ефир, на цял един народ, именно в днешния ден, са виновни и тези, които му дават трибуна. Явно целта е наистина да се обездушаваме и нормалните хора да стават антисоциални и да се чувстват като аутсайдери в съвременното ни общество. Има два пътя: да станеш част от масата (която не ме кара да се чувствам горда от факта, че съм българка) или да се ограждаш със себеподобни, които не са забравили, че имат душа и търсят все още, наивно и отчаяно, красивото, чистото и надматериалното... И, които не забравят саможертвата на онези преди нас, които не са се поскъпили да дадат всичко, и са оставили диря, надявам се, незаличима, въпреки опитите за поругаване и стремежът да се изцапа всичко светло и стойностно.
цитирай
24. pontis - lidis,
19.02.2010 14:27
това, което споделяш звучи ужасно...
цитирай
25. hope17 - Браво приятелю,
19.02.2010 14:27
наистина единствения, или поне един от много малкото смисли в живота ни. Няма нужда да слушам каквито и да е коментари, прости хора е имало и ще има, достатъчно ми е да знам кому принадлежат най-силните слова : " Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си. " Нямам какво да добавя, истинските българи знаят и помнят, знам и че могат да го изразяват. За другите, няма защо да се говори ! Поздравленията ми са за теб !
цитирай
26. lado - Левски ни трябва неистово, и Ботев, ...
19.02.2010 14:27
Левски ни трябва неистово, и Ботев, и останалите, дали живота си за справедлива кауза - но жалейки за тях, и като чувстваме липсата им, значи състоянието ни е идентично на ситуацията тогава - РОБСТВО!
Няма да се намери ....

цитирай
27. edinman - И Мерсия Макдермот не е
19.02.2010 14:27
Но ни остави една велика книга за него!
boristodorov56 написа:
Райчев не е етнически българин.

цитирай
28. pontis - giminibilibob,
19.02.2010 14:29
много точно перифразирано, Райчев ни каза, че Левски, Ботев и Стамболов са били "обикновени" хулигани, но незнайно защо всъщност ги уважаваме. Най-обикновени терористи...
цитирай
29. pontis - hope17,
19.02.2010 14:32
какъв цял народ? Може ли да има такъв малоумник, който да се жертва за един народ. Това е напълно неприемливо за мутантите.
цитирай
30. pontis - lado,
19.02.2010 14:34
"Неистово" е една невероятно точна дума. Бих казал, че ако "изгубим" и него, това ще бъде краят на "тънката червена линия".
цитирай
31. rat - Добре де, Вие всички плюете, ОК, ама ...
19.02.2010 14:35
Добре де, Вие всички плюете, ОК, ама някой от вас замисли ли се Райчев излъга ли за тези факти от живота на апостола.
Андрей Райчев не е излъгал, той просто каза истината такава каквато е. Какво толкова го нападнахте. Има си гледна точка и си я представя.
Каза и нещо друго много важно, че всеки народ има нужда от своите герои. Ние в БГ като гледам последните политически събития май се нуждаем неистово от свои герои.:)))))))))))))))
Левски наистина е велик, но той е човек като всички нас, той не е паднал от небето ангел.
Поклон пред неговата памет.
цитирай
32. pontis - boristodorov56,
19.02.2010 14:37
престъпно е някой да си позволи да се изказва по тази тема с цялата си некомпетентност и наглост. И очевидно съвсем преднамерено.
цитирай
33. pontis - rat,
19.02.2010 14:39
Животът е много сложен, преминава през различни етапи и усложнения, важно е в крайна сметка какво остава ...
И пак наистина "неистово"...
цитирай
34. injir - В романа си, , Под игото, , Вазов к...
19.02.2010 14:48
В романа си ,,Под игото,, Вазов казва чрез един от героите си:,,Лудите,лудите - те да са живи...,,. Сигурно е имал предвид такива хора като Иван Кралича, Рада и други революционери и патриоти. Все с ,,отклонено поведение,,.Като Левски и Ботев. Великият писател го е казал. Другите няма какво да добавят.
цитирай
35. pontis - injir,
19.02.2010 14:54
"лудите" от тоя "скучен" роман са просто потенциални престъпници, вместо да си трайкат и да си продават гласовете за тези, които искат да ги купят...
цитирай
36. tina05 - Както винаги по Левски плюят хора, ...
19.02.2010 14:54
Както винаги по Левски плюят хора, които само в собствените си очи са се изкачили на някакви "върхове". Нещо подобно се опита да направи и г-жа Мартина /така и не й запомних фамилията/ за Батак.
Колко пари взехте за тази "изява", г-н Райчев.
До rat: това не е просто представяне на гледна точка. Това става в ефир, в гледано време, когато народът тъжи за своя герой. Това вече е умишлено очерняне на Левски! Единственият резултат обаче на подобни същества е, че нацапват себе си!
цитирай
37. rat - Животът е много сложен, преминава ...
19.02.2010 14:54
pontis написа:
Животът е много сложен, преминава през различни етапи и усложнения, важно е в крайна сметка какво остава ...
И пак наистина "неистово"...

Според теб, печели ли образът на Левски от това идеализиране. Левски е бил ужасно практичен, земен и здраво стъпил на земята човек. Кому е било нужно това натоварване на неговия образ, стигащо на моменти до създаване на култ към определена личност.
Чудя се хората, които сега плюят по Райчев, знаят ли изобщо нещо за Левски.
НО............, ако се опитам да не бъда с контра позиция само заради спорта, трябва да призная, че и на мен ми се сториха доста преднамерени и целенасочени приказките на Райчев, при това в комбинация с медията БТВ.
цитирай
38. pontis - andrei,
19.02.2010 14:58
Райчев, както и още десетина "публични" мутанти, е готов да се изкаже по всеки един въпрос, от глобалното затопляне до оплождането на тръстиката..., той просто е енциклопедист, нещо като Леонардо
цитирай
39. pontis - rat,
19.02.2010 15:00
обикновен, земен човек, точно така. Какво повече. Само се е "отдал на отечеството". Нали затова Бог е създал човека?
цитирай
40. анонимен - @39 - ...за което им плащат предполагам добри пари
19.02.2010 15:01
...но ние сме търпеливи хора явно
Сн С
цитирай
41. blagovestie - Ей, rat 31,
19.02.2010 15:02
ама и ти, подобно на Райчев, не усещаш дали е подходящ и нормален даден момент, за да си лафиш просто каквото ти хрумне, а?
Абе, човек, ние си имаме герои, но някои много искат да придърпат към себе си в ямата всичко, което свети, и да развенчаваме героите си, охулвайки ги, с тенденцията да станат като нас - мижитурки. Никой от застъпниците за неопетняването на паметта на Левски не твърди, че той не е човек. Става дума за нечии еретични идеи, че едва ли не, Левски е чиста проба терорист, улучил времето и мястото и "неволно" станал герой. Ей от такива теории ставаме това, за което слушам в новините и се плаша за поколението, което сега слуша и живее подобни тъпотии, а после трябва да възпитава собствени деца.
цитирай
42. haralanov - От Райчев акъл,от Стойчев морал...
19.02.2010 15:04
Не разбирам какво толкова се възмуштаваш?Нима си очаквал нещо друго от Андрей Райчев..?
цитирай
43. tit - Поклон пред паметта на Левски!
19.02.2010 15:05
По отношението към него можем да мерим само себе си!
Поздрав!:)
цитирай
44. monna - Андрей Райчев и Виза Недялкова....
19.02.2010 15:08
....са много нелицеприятни, а с малки изключения, лицето е огледало на душата....
Райчев е едно природно недоразумение...политолог?! Аз също гледах, преди известно време, предаване с него по Нова телевизия, в което той каза, че ние нямаме проблеми и сме здрави, но кризата и болестта идват от Европа и Америка, те са ни заразили и затова ще оздравеем, когато те оздравеят....нещо от сорта, доколкото си спомням....
Поклон пред Апостола - най-великият българин на всички времена!
цитирай
45. pontis - haralanov, tit, blagovestie,
19.02.2010 15:11
Райчев е изразител на анти-морала, новата идеология на управляващите тази страна: всичко е позволено, всичко е добро, няма живи герои, освен управляващите, няма и минали герои, те са просто ирелевантни, в най-добрия случай недоразумение, случайност или девиантно поведение.
Лъжи, заблуждавай, отричай се от думите си, прави каквото можеш и на когото можеш, винаги, по всяко време, докато можеш... Това е новата идеология.
цитирай
46. pontis - monna,
19.02.2010 15:13
истински пенкелер, отлично информиран и прозрял всяка възможна тема, защото какво "му пука"?
цитирай
47. blagovestie - Това може да е само
19.02.2010 15:14
новата бездухология...
Идеи липсват, както и идеалисти. А тези, които са или биват изнамерени, търпят цинизъм и трябва да са плюнкоустойчиви, ако искат да оцелеят ... отвътре.
цитирай
48. boristodorov56 - Прителю, не искам да споря с теб -
19.02.2010 15:24
edinman написа:


И Мерсия Макдермот не е.
Но ни остави една велика книга за него!
boristodorov56 написа:
Райчев не е етнически българин.



но ако оставя някой чужденец да ми обяснява Васил
Левски, когато съм закърмен с духа му - по-добре да се гръмна.
Корена ми е от Карлово и там съм израсъл.
Най-добре всички, коието са научили за Левски от М.Макдермот - да последват този похват незабавно и ритуално.
цитирай
49. rakurs - Г-н Райчев,
19.02.2010 15:28
Левски е взел коня на вуйчо си и е отишъл да пролива кръвта си за идеали,а ти господине не пзнаваш тази дума.Ти си една безкрайно малка величина с огромна уста. А тези който са дали трибуна за изява - 3 дни без тях.
цитирай
50. анонимен - и бТВ не е българска...да я затворят
19.02.2010 15:31
или глобят, или най-малкото шефовете да се извинят (не е за вярване докъде сме се докарали) ..
Сн С
цитирай
51. pontis - rakurs,
19.02.2010 15:51
една безогледна уста, мътен поглед, липса на каквото и да е останало - Андрей Райчев, идеологът на българският медиен ексхибиционизъм - без задръжки, без правила, без морал. Именно, без морал, това толкова го радва,..... сигурно предизвиква оргазъм в празната му душа.
цитирай
52. pontis - анонимен Сн С,
19.02.2010 15:53
да се извинят? по-скоро биха ни показали клипа на адреналинката 1:1, защото какво може да има по-голямо значение?
цитирай
53. анонимен - "ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО"
19.02.2010 15:54
Времето поставя всеки на мястото му! Васил Левски е преодолял неумолимия му ход и ще остане незабравим. След 20 години, а може би и по-рано никой няма да си спомня за Андрей Райчев....
цитирай
54. анонимен - измекяри винаги е имало.ако има Господ,той да им прощава.
19.02.2010 15:55
Поклон пред паметта на Васил Левски ...пред паметта на Ботев,на техните съратници...пред паметта на хилядите Българи,дали живота си за нас. Да запазим България !!!
цитирай
55. анонимен - райчев
19.02.2010 16:02
След като Райчев знае кои са родителите на Л Е В С К И и Б О Т Е В , много моля - кажете ми , кои са родителите на уродливият психопат - наглец безподобен и човешки отпадък -не ми се споменава повече името на ГНИДАТА 666 ?
цитирай
56. borsi - Райчев е помяр. Иначе нямаше да го ...
19.02.2010 16:04
Райчев е помяр. Иначе нямаше да го дават напред и през ден по телевизиите, а политическите му приятели от БСП да го направят милионер.

За съжаление дегенратите са на власт от 21 години и не се чудя, че плюят и Левски, а курвите наречени българска журналистика им се кефят.

цитирай
57. pontis - анонимен 54,
19.02.2010 16:05
той просто започна да става откровено себе си- безочлив, безгранично самоуверен, една мъртва душа, която коментира безсмъртните... Андрей Райчев, един плебей със сив пуловер и черна дупка в мозъка.
цитирай
58. анонимен - следва БОЙКОТ НА бТВ...
19.02.2010 16:05
Сн С
цитирай
59. nicodima - Предложение!
19.02.2010 16:08
РАЙЧЕВ ДА СЕ ИЗВИНИ ПУБЛИЧНО ЗА ГАВРАТА СИ С НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕАЛ!
цитирай
60. ednaotvas - Да, nikodima - 60.,
19.02.2010 16:18
и да признае пред нас и децата ни в предаване с надслов: "Никога не вършете това!", че се е
(п)объркал :)))
Тези, които са го поканили и позволиха да чуем простотиите му, също ни дължат извинение!
цитирай
61. aqualia - Ужасно!!!!!!
19.02.2010 16:21
Убедена съм, че такива изказвания са продиктувани от липса на връзка с главния мозък! И, че само "истински лудите" и "алтруистите" могат да спасят света! А ние сме имали такива "луди глави"! Които с кръвта си са събудили съвестта на света. Сполай на Бога, че ни ги е дал! Поклон, Апостоле, поклон и на всички останали твои сподвижници, на младостта ви, на Вярата ви, на Самоотвержеността ви!
Поклон!
А на теб благодаря за постинга!
цитирай
62. анонимен - Пак бързаме с изказванията!
19.02.2010 16:21
Имам един въпрос - колко от вас всички които коментирахте това е чул изказването на Андрей Райчев, и колко от тези които са го чули пък се опитаха да вникнат в това което каза?
цитирай
63. mileidi46 - Nqmam dumi. . . . Naglostta na tak...
19.02.2010 16:23
Nqmam dumi....Naglostta na takiva...varvi paralelno s ov4edu6ieto na naroda ni-mazoxist!!
To ne podleji na komentar!!
S izvinenie--gadi mi se ve4e!!
цитирай
64. анонимен - До всички Вас
19.02.2010 16:24
Попаднах случайно на темата. Но пък си направих труда да изчета всички коментари. Само да Ви информирам, че докато Вие тук се надвиквахте и обръщахте внимание за Андрей Райчев, голяма част от децата ви бяха заети да зяпат клипчето на Яна. Самото изказване едва ли е навредило на някого -то е направило впечатление на Вас, докато тези, които трябва да възпитаме нито са го гледали, нито знаят кой е Андрей Райчев, нито ще си създадът мнение за Левски от това изказване.Така че си помислете дали е по-важно да се биете в гърдите, колко големи патриоти сте, или просто всеки един от нас трябва да се вземе в ръце и да си оправи своята къщурка. За да знаят нашите наследници кой кой е и кои са наистина ценните неща. Не претендирам Левски да ми е кумир, нито да му се кланям. Но пък съм кандидатствал и влезнал в университета с "история". И затова минах днес и оставих едно цвете на паметника на Апостола.... Не за да се хваля после колко съм културен или родолюбив, а просто от уважение.
цитирай
65. анонимен - една обикновена българка
19.02.2010 16:29
Срам и позор! За всички, че изобщо допускаме да ни заливат с помии отвсякъде!
Един народ престава да съществува, когато не знае историята си и не почита светците си. Чудя се какво сме ние, защото народ определено вече не сме!
Прости ни, Апостоле, защото не знаем какво вършим....
цитирай
66. анонимен - За най древната професия. ...
19.02.2010 16:29
Като гледам Г-на Райчев, се сещам за онези политически курви, дето се слагат на всеки, и после плюят след всеки, така че не му се гневете, то ако вземе човек и на пачаврите да се впечатлява за другите какво остава
цитирай
67. анонимен - pontis, моля да изтриеш @63 & @65..за тях са официозите
19.02.2010 16:30
днес е 19 ФЕВРУАРИ
Сн С
цитирай
68. анонимен - Юдео-масон
19.02.2010 16:31
Идиоти в юдео-масонска медия. Ще направят всичко възможно, за да се изгаврят с изконни български ценности.

Само вижте какво става по юдео-масонските медии в САЩ. Масово промиване на мозъци. САЩ вече не е това, което си мислим, че е. Хората там нямат идентичност....

Те искат и ние да нямаме идентичност и методично действат в тази насока.
цитирай
69. анонимен - от 65 за 68
19.02.2010 16:36
За какво да ми трие мнението. нали за това са блоговете? С нещо обидих Левски ли? Или просто ти бръкнах прекалено навътре на теб? Защото целия ти принос е да седиш тук и да лаеш. Ще ти кажа само едно - аз съм на 33, а моето дете е на 8 годинки и знае кои са Левски и Ботев и Вазов. И ако всички си научим децата, няма да ни пука за хора като Андрей Райчев и неговите глупости. Защото не от него зависи това децата ни да са в час.
цитирай
70. анонимен - daite link
19.02.2010 16:36
da go vidime i nie idiotite ottatyk giolyt
цитирай
71. анонимен - bravo na 70-kata
19.02.2010 16:42
az sym sled teb, #71. goredolu sme nabori decata mi sa po malki, moite za razlika ot idiot4etata v Bylgaria neznaiat 4e ima futbolni klubove nosesti imenata na Diakona, i na Botev. Moite recitirat strite nashi avtori i sa ludi po Iavorov, Debelianov, Vapcarov i Vazov
цитирай
72. анонимен - Дълбок поклон !
19.02.2010 16:42
Дано Апостола ни прости, където и да се намира сега, въпреки че не го заслужаваме
цитирай
73. анонимен - към @65/70 - моралната категория ПОЧИТ към ПАМЕТТА,
19.02.2010 16:48
не възприемам да бъде поругавана...по никакъв начин
Сн С
pontis, моля да изтриеш и отговора ми
цитирай
74. blagovestie - анонимен т. 70. и предишните ти
19.02.2010 16:54
Малко стана като рапорт от твоя страна - какво си направил днес. Разбрахме какво си завършил, за детето ти, колко си прилежен в четенето на коментари и какъв патриот си по принцип. А, също така, че си гледал клипчето с Яна.
Ако обаче си трайкаме за такива груби и цинични изпълнения, няма защо да се учудваме, че скоро децата ни няма да изучават Вазов в училище и ще се чудят Левски герой ли е или младеж с отклонено поведение. И понеже въпросът ни вълнува, няма как да не отворим темата.
ПП: Радвам се, че има хора, които откликнаха веднага, със сърцето си. Това ме обнадеждава...
цитирай
75. pontis - ...
19.02.2010 16:56
може да е патетично, но Васил Левски е умрял на бесилката защото е искал да събори "властта на султана", защото е живял и е написал историята... Не знам какво значи да вникнем в думите на Андрей Райчев. Сигурно и Джордж Вашингтон според него е "терорист", който трябва да бъде съден за държавна измяна, защото е бил поданник на английския крал,. следователно е с "отклонено" поведение.... А Декларацията за независимост е терористичен акт. Защо ли не го съдиха Левски за кражба на кон?
цитирай
76. rat - Попаднах случайно на темата. Но пък ...
19.02.2010 17:04
анонимен написа:
Попаднах случайно на темата. Но пък си направих труда да изчета всички коментари. Само да Ви информирам, че докато Вие тук се надвиквахте и обръщахте внимание за Андрей Райчев, голяма част от децата ви бяха заети да зяпат клипчето на Яна. Самото изказване едва ли е навредило на някого -то е направило впечатление на Вас, докато тези, които трябва да възпитаме нито са го гледали, нито знаят кой е Андрей Райчев, нито ще си създадът мнение за Левски от това изказване.Така че си помислете дали е по-важно да се биете в гърдите, колко големи патриоти сте, или просто всеки един от нас трябва да се вземе в ръце и да си оправи своята къщурка. За да знаят нашите наследници кой кой е и кои са наистина ценните неща. Не претендирам Левски да ми е кумир, нито да му се кланям. Но пък съм кандидатствал и влезнал в университета с "история". И затова минах днес и оставих едно цвете на паметника на Апостола.... Не за да се хваля после колко съм културен или родолюбив, а просто от уважение.

Ето една причина анонимните коментатори да не бъдат забранявани, сред тях се срещат и мислещи хора.
цитирай
77. анонимен - пак от 65/70 до blagovestie
19.02.2010 17:07
просто като инфо да ти споделя, че предишните ми коментари са само тези на 65, а не всички на които пише анонимен...и не че има значение, но не съм гледал клипчето на Яна. Поста ми беше с цел да се замислите, че от нас зависи да запазим паметта и с писане тук няма да спечелим нищо. Просто всеки трябва да си обърне внимание на обкръжението...а не да лае с останалите недоволни..
цитирай
78. prarodinata - На Левски
19.02.2010 17:07
НА ЛЕВСКИ


Ако ни гледаш днес -
не ни презирай,
че свободата си
за хляб продаваме.
Че давим съвестта си в грях
и в бира,
и че безволието си прощаваме.


Не ни презирай.
Само съжали ни.
Самоубили сме се от презиране...
ТИ СИ ЖИВЯЛ.
И днес живееш, сине.
А ние
още в люлките умираме.

Румяна Веселинова Фалк (Фанагория)
цитирай
79. анонимен - стига неуместна патетика
19.02.2010 17:11
Не съм гледал предаването, не съм и почитател на Райчев, но от прочетеното оставам с впечатление, че от контекста са извадени думи колкото да послужат за извинение за горния изблик на даскалска патетика! И Левски, и Ботев, и подобните им, са национални светини, знамена, икони, не защото не проливат кръв, не защото не събират пари чрез заплаха /т.е. рекетират/, не защото не обират хазни, не защото не отвличат кораби /това последното си е чист тероризъм - както и да го гледаме/, а защото го правят в името на нещо велико, по-голямо от тях самите! За това ние, потомците им ги величаем, но да се пеним по блогове и форуми как видиш ли те не били хора, а създания, изтъкани от чиста светлина и величие - това е лицемерие. Такъв краеведски ентусиазъм издава тесногръдие и посредствена умствена работа, а все пак не от това имаме нужда! Или греша?!?
цитирай
80. анонимен - за
19.02.2010 17:12
този е завършен психопат
цитирай
81. анонимен - Анонимен
19.02.2010 17:12
Не съм гледал предаването и дори харесвах някои коментари на Райчев, но за такива негови изказвания просто нямам думи.
цитирай
82. pontis - анонимен 80,
19.02.2010 17:20
никакви думи не са извадени от контекста, просто са цитирани. И отвличането на Радецки ако е тероризъм, сигурно както се казва "не сме на същата страница"... Никой от пътуващите с кораба не е бил подложен на насилие, ама защо трябва да си обясняваме азбучни неща...
цитирай
83. анонимен - иван вазов - отнася се и за Райчев
19.02.2010 17:26
Тоя мръсен червяк, тоя низък роб,

тоз позор за Бога, туй пятно на храма

Дякона погуби чрез черна измама!

Тоз човек безстиден със ниско чело,

пратен на земята не се знай защо,

тоз издайник грозен и божий служител,

който тая титла без срам бе похитил,

на кого устата, пълни с яд и злост,

изрекоха подло: "Фанете тогоз!"

На кого ръката не благословия,

а издайство сърши, и гръм не строши я,

и чието име не ще спомена

от страх мойта песен да не оскверна,

и кого родила една майка луда,

който равен в адът има само Юда

фърли в плач и жалост цял народ тогаз!

И тоз човек йоще живей между нас!

цитирай
84. prarodinata - Ние Българите скоро ще сме свободни от вас!
19.02.2010 17:32
'Мутантите' не от вчера посягат на нашите най-светли герои, на въплъщенията на всичко що с гордост наричаме бългаско, на нашата памет, нашата чест, нашата болка и величие...

Нека обаче днес ги назовем с истинските им имена. Защото нито Андрей Венцел Райчев, нито Виза Недялкова са българи. Защо се учудвате, че безродието, което налагат, хулите по нашата свяст, идват от евреи като тези двамата? Техният най-перфиден номер е 'ние българите'. Чифутът Венцелов редовно го използва- 'ние българите сме комплексирани', 'ние българите сме недорасли', 'ние българите....'.

Днес, г-н Чифутноменклатурчик Венцелов, НИЕ БЪЛГАРИТЕ ТЕ ПРОКЛИНАМЕ- теб, целия ти прокажен род и всички като теб!


Небето вижда! Времето идва...
цитирай
85. анонимен - "не сме на същата страница" ли? А на коя...
19.02.2010 17:32
pontis написа:
... И отвличането на Радецки ако е тероризъм, сигурно както се казва "не сме на същата страница"... Никой от пътуващите с кораба не е бил подложен на насилие, ама защо трябва да си обясняваме азбучни неща...

Не зная от коя книга изобщо четете - отвличането на кораб ВИНАГИ и НАВСЯКЪДЕ по Света се нарича пиратство...що касае липсата на насилие - дали ако някой от пътниците или екипажа беше оказал съпротива - пак нямаше да има насилие... Но изобщо не става дума за това... И все пак повдига интересен въпрос: дали когато ИРА или ЕТА взривяват бомби, след като са предупредили със заплаха и хората са евакуирани, т.е. няма жертви - та дали говорим за тероризъм, и ако не на коя страница да го потърся?
цитирай
86. sparotok - отклонение
19.02.2010 17:34
Левски е светец! Българският народ знае това, но винаги се намират хора с отклонения, които да се опитат да очернят всичко светло и добро. Няма стадо без мърша, господин Андрей Райчев е ярък пример за това.
цитирай
87. анонимен - Баа Пена
19.02.2010 17:37
абе,г-н Райчев,я ми обясни аз тъп ли съм или не,щото е ясно ,че ти разясняваш на хората,кой кой е!Ми прочети тефтерчето на ЛЕВСКИ,пък виж дали парите ,които си спечелил не понамирисват!Дъхни си в шепата ,па си помириши дъха ,дали не понамирисва на ....от дупетата дето си облизал за чест и слава!Естественно е да искаш да овъртолиш и Апостола в лайняната си представа за правилно и девиация,щото съвестта ти ,ако още я има ,отвреме на време те чопли!!
цитирай
88. pontis - анонимен 86,
19.02.2010 17:38
явно не само не сме на една "страница', но и не сме в една епоха. Всяко сравнение между "акцията" на Ботев на Радецки и ИРА е просто безумно и лишено от всякаква връзка. Идеализмът на Ботев не е позволил да отнеме и един невинен човешки живот, никога
цитирай
89. pontis - анонимен 88,
19.02.2010 17:41
г-н (госин) Райчев, дето така гледа залупено в пространството, се спрягаше, че бил съдружник в няква си фирма дето придобила мноо готин имот около морето. Еххх, море, море.
цитирай
90. blagovestie - Ами анонимен 70. (както и 65.)
19.02.2010 17:42
на мен всички сте ми еднакви - анонимни. Че и езикът ви и вижданнията ви в случая - също :)))
Добавям ан. 65. към коментарът ми, за да не се чувства онеправдан.
цитирай
91. injir - Do otg.36
19.02.2010 17:45
Вазов е благословил ,,тези престъпници,, с романа си, прочетен първо в Европа, а после - у нас. Разбираемо защо. Тук по него време са били на почит не идеалите, за които някои ,,терористи,, са си дали живота, а пълните портфейли. Е, какво пък, все има някой, който тълкува по свой рогат начин, Евангелието.
цитирай
92. pontis - анонимен 88,
19.02.2010 17:48
как бе, Левски си е правил далавера с ДДС-то, фалшиви фактури, за боза, халва, и т.н. Представлява "лице от интерес" за НАП, Министерството на финансите и Андрей Райчев. Не може да е отчел парите, които е похарчил за храна, маслини, и т.н.
цитирай
93. анонимен - gr levski
19.02.2010 17:49
raichev gnido dolna vig si liceto vigdam te kato tumor bokluk netaktichen
цитирай
94. prarodinata - Левски е светец! Българският народ ...
19.02.2010 17:50
sparotok написа:
Левски е светец! Българският народ знае това, но винаги се намират хора с отклонения, които да се опитат да очернят всичко светло и добро. Няма стадо без мърша, господин Андрей Райчев е ярък пример за това.


Г-н Венцел не е част от българския народ- той е представител на безмилостния за всяко нормално човешко същество вирусен щам Judeicus Satanii.

И въпреки всичко България ще пребъде!
цитирай
95. анонимен - безумно и лишено от всякаква връзка
19.02.2010 17:51
използвах ИРА само като пример, принципно не ме вълнуват, но пък и не виждам защо тяхната борба за свобода допреди 10 години да е по-различна от нашата национално освободителана борба от отпреди 130 години. А "въоръжена акция" за отвличане на кораб си остава отвличане въпреки аплодисментите на пътниците и салюта на екипажа... А ако не знаете - Ботев води доста голяма и добре въоръжена бойна дружина, която води няколко тежки сражения /разбирай с много жертви и пролята кръв/, но това вече няма абсолютно нищо общо с идеализма и величието на Ботев
цитирай
96. pontis - injir,
19.02.2010 17:51
Киряк Стефчов, прототипа на агентите от ДС. Хората, които ни управляват, заедно и поотделно, държавата, медиите, футболни клубове, цялото ни битие, под маската на националния интерес. ... Обикновени шпиони, които доносничат за ближния...
цитирай
97. pontis - анонимен 97,
19.02.2010 17:53
може ли да си стиснем ръцете, че Ботев е поет и идеалист, а не терорист? Много се надявам да приемеш.
цитирай
98. baletlnetpepas - Не виждам причина
19.02.2010 17:58
да не може да се говори така за Левски. Ако фактите са такива, какво лошо е казал райчев.
цитирай
99. pontis - baletlnetpepas,
19.02.2010 18:05
и кои са фактите, че може би пропускам нещо? Или просто ти си сбъркан as much as Андрей Райчев????
Вие, мутантите, към които се причисли с качествения си коментар, може да обявите Левски за педофил, след поредната си разядка на перверзното си нощно "събиране". А може ли да не ви гледаме поне през деня? И просто за да не скучаеш, може ли да го духаш? Следващия път се изкажи по въпроса как си го издухал, не за личности, които не си запомнил ...
цитирай
100. анонимен - Ботев е велик човек: поет, идеал...
19.02.2010 18:10
Ботев е велик човек: поет, идеалист, хуманист. Но също е и революционер... Надявам се така да стиснем ръце ;-)
цитирай
101. pontis - анонимен 102,
19.02.2010 18:27
дори само защото е написал тази поезия, дори само защото е искал да умре за свободата, дори и да е бил наивник, той е ВЕЛИК, НЕИЗБРОДИМ, дори и само заради невроятното Хаджи Димитър:
Жив е той, жив е! Там на Балкана,
потънал в кърви, лежи и пъшка
юнак с дълбока на гърди рана,
юнак във младост и в сила мъжка.

На една страна захвърлил пушка,
на друга сабля на две строшена;
очи темнеят, глава се люшка,
уста проклинат цяла вселена!


Лежи юнакът, а на небето
слънцето спряно сърдито пече;
жътварка пее нейде в полето,
и кръвта още по-силно тече!


Жътва е сега... Пейте, робини,
тез тъжни песни! Грей и ти, слънце,
в таз робска земя! Ще да загине
и тоя юнак... Но млъкни, сърце!


Тоз, който падне в бой за свобода,
той не умира: него жалеят
земя и небо, звяр и природа
и певци песни за него пеят...


Денем му сянка пази орлица
и вълк му кротко раната ближе;
над него сокол, юнашка птица,
и тя се за брат, за юнак грижи!


Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, -
Балканът пее хайдушка песен!


И самодиви в бяла премена,
чудни, прекрасни, песен поемнат, -
тихо нагазят трева зелена
и при юнакът дойдат та седнат.


Една му с билки раната върже,
друга го пръсне с вода студена,
третя го в уста целуне бърже -
и той я гледа, - мила, зесмена!


"Кажи ми, сестро, де - Караджата?
Де е и мойта вярна дружина?
Кажи ми, пък ми вземи душата, -
аз искам, сестро, тук да загина!"


И плеснат с ръце, па се прегърнат,
и с песни хвръкнат те в небесата, -
летят и пеят, дорде осъмнат,
и търсят духът на Караджата...


Но съмна вече! И на Балкана
юнакът лежи, кръвта му тече, -
вълкът му ближе лютата рана,
и слънцето пак пече ли - пече!


цитирай
102. анонимен - @100 baletlnetpepas , претендирате да сте преводач
19.02.2010 18:34
те филолог "колега" - вие къде сте учили простете
Сн С
цитирай
103. анонимен - е аз какво казвам?!
19.02.2010 18:37
е аз какво казвам?!
цитирай
104. kosara2008 - :( АЙДУКЪТ райчеф е един НИЩОЖНООЛАЙНЯН ПЛЪХ
19.02.2010 18:39
И НЕ МОЖЕ ПО НИКОЙ НАЧИН ДА ДОКОСНЕ БЪЛГАРСКИТЕ НИ СВЕТИНИ -

Райчевуту

г.......о/позволявам на всеки да гу прочите туй с многуточиету, какту си ще/

всеки път когато си отвори устата да измучи нещо- ми то сякъш му говори дебелото черво, ебати гьонсурата, ебати...задникъТ,то освен царицицицопарици и за тридесетсребърника щя продаде сичкито дет мож ся продава...това е г.....о, ТО Райчеф,
цитирай
105. анонимен - Евреинът - масон А.Райчев благодари на Левски, че
19.02.2010 18:48
Е загинал на бесилото, борейки се за еднаквите права на българи, турци и евреи..с изказването, че Левски е бил крадец, защото е откраднал коня на чичо си за да тръгне на борба с турските поробители.
Предлагам да му заведем гражданскио дело за антибългарско говерене и обезщетение на всички българи по 1 лев. - той има пари ще ги плати, тези 6 милиона..
цитирай
106. анонимен - не е виновен госта
19.02.2010 18:48
виновен е този, който го кани и го оставя да говори глуппости, добре че не съм го гледала...работата на водещия е да има позиция , а не да кима ...и преди не гледах много бтв сега съвсем няма да ги гледам - така ще ги бойкотирам, а Левски е велик и единствен
цитирай
107. анонимен - Предлагам бойкот на БТВ и медийна забрана
19.02.2010 18:54
за лицето Андрей Венцел Райчев, както и публичното му порицаване от всички медии, правителството и журналистите за крайно тенденционните и обидни за всички българи коментарии за Левски и Ботев по БТВ.
Къде е МВРО, Герб, Атака и Сините?
цитирай
108. анонимен - @109 - абсолютно съм ЗА...но без изброените
19.02.2010 18:58
формации, понеже те ни докараха психопата Райчев да ни поучава...
бТВ е отговорна и трябва да понесе санкции
Сн С
цитирай
109. baletlnetpepas - Ей как се нахвърлихте
19.02.2010 19:01
факт ли е че е откраднал коня на чичо си - факт е.
Факт ли е че е убил 15-годшното чираче (заради, което е и осъден на смърт) и това е факт.

От гледна точка на господстващия към 1873г. морал той е бил абсолютен нехранимайко.

Сигурно като са го обесили чичо му си е рекал:
"Знаех си, че така ще свърши, още като ми открадна коня!"

Нещото, което се опитвам да кажа (а доколкото познавам Райчев вероятно и той) не е насочено към Левски, а към настоящето. Към днешния ден.

Внимавайте, кого наричате днес престъпник, наркоразпространител, сутеньор и организатор на престъпна група (Какво е, кажете ми, БЦРК според турското законодателство, ако ли не организирана престъпна група) т.н., защото не се знае дали след 137 г. на мястото на настоящата съдебна палата няма да има паметник на Алексей Петров.
цитирай
110. анонимен - "Новият собственикът на БТВ бил син на....
19.02.2010 19:03
Председателят на Световният Конгрес на Ционистите, близък на Ротшилд, не добре настроен към християните." - от коментар в Афера.бг.
цитирай
111. анонимен - @111 - ти би ли ЖВРТВАЛ ЖИВОТА СИ ЗА БЪЛГАРИЯ
19.02.2010 19:08
та къде беше учил литрература не разбрах...поне категориите да беше наузубрил ако не значението им..
Сн С
цитирай
112. анонимен - Да живеят Чалгата, Силиконките и ...
19.02.2010 19:11
Да живеят Чалгата, Силиконките и територията Чалгария.
цитирай
113. baletlnetpepas - ан 112
19.02.2010 19:14
Не, не бих жертвал живота си за България.

Преводите са ми хоби. Въпросът ви няма нищо общо с казаното от мен в коментар 111
цитирай
114. анонимен - До baletlnetpepas
19.02.2010 19:14
Ти сигурно си от етноса на Райчев, българин няма как да го напише. Не те е срам.Неблагодарници. Живееш в тази страна и не уважаваш най-светлите ни герои дали живота си за свободата ни и вашата... също.
Левски бил крадец и убиец. Бил е на война. Вие какво правите с палестинците, а?
цитирай
115. ednaotvas - Ей, четейки
19.02.2010 19:20
разни коментари, изказващи мнение, че Левски действително е бил престъпник, ми идва само една дума - еничари. Колко жалко!
ПП: Обаче съвременните духовни еничари не могат да бъдат оправдани, защото сами избират да са такива...
цитирай
116. анонимен - @115 baletlnetpepas - като не би..добре е да
19.02.2010 19:22
се самовъзпиташ, да почиташ тези, които са жертвали живота си, за да те има теб, мен, децата ни - РОДЪТ НИ
наричат се ГЕРОИ и се ПОЧИТА САМОЖЕРТВАТА И ПАМЕТТА ИМ,
разбира се от тези, които се самоуважават
Сн С
цитирай
117. kombakova - Жалко още колко поколения ще бъдат изхабени!
19.02.2010 20:22
В момента в училище са децата от чалгаджийския български модел.Вместо медиите да поставят повече образователни съвременни предавания от екрана върви пошлост,секс и чалга!Докога ще промиваме мозъците на децата.Такива като Райчев пишат и учебниците,и може да дойде момент и Васил Левски да липсва от учебниците по история.Вече нищо не може да ме изненада!Поздравления за постинга и моята подкрепа!
цитирай
118. анонимен - kam Андрей Райчев)
19.02.2010 20:23
uuuuuuu GOVEDO mrasno DA GO ZABIJA VAV P NA TAJA DETO TE E RODILA SA6TOTO GOVEDO SE OPITA DA OTRECHE I PATRIARHA IVAN VAZOV
цитирай
119. magnoliya - ПОКЛОН!
19.02.2010 20:36
пред делото и паметта на Васил Левски! Погледнете само колко много мнения са написали четящите този постинг! Може ли насила да накараш някой да пише нещо за него? Може ли насила да накараш някой народ толкова години да помни и разказва на деца и внуци за делото на Апостола? Не, не може! Поколенията помнят и ще разказват, нищо че някои като кучета лаят отстрани. Оставете ги, нека си лаят, по-важното е какво оставяме в съзнанието на следовниците си.
цитирай
120. анонимен - Не съм изненадана,
19.02.2010 20:39
че Левски и Ботев са представени като личности с девиантно поведение. Те са недолюбвани от строителите на съвременна България. Че как ще ги обичат - техните принципи и начин на живот са коренно различни от тези на днешните политици. Кой от тях може да постави интересите на народа над личните такива, кой може да понесе да му кажат *кривиците*, та да ги изправи? Дали ги боли, като гледат как вилнеят чуждите *над бащино огнище*? Ами! Да не са луди? За това - нека да клеймим и малкото достойни хора, за да оправдаем собственото си равнодушие и бездуховност. Срам за нас, хората от други народи си измислят герои, а ние нашите ги рзвенчаваме! Срам за нас!
цитирай
121. анонимен - Долен боклук !
19.02.2010 20:49
Говори, Райчев за Левски, говори, и умирай от яд че за теб никой няма да говори след смъртта ти. Само докато си жив ще използваме всеки удобен случай да ти серем в устенцата, гад мръсна.
цитирай
122. анонимен - ???
19.02.2010 21:08
братя - това е нест на нашата граница на поносимост , ако понесем тая гавра и не реагираме подобаващо - трябва да очакваме още по големи гаври с българщината ... срам и позор всинца ни че търпим
цитирай
123. анонимен - siryos
19.02.2010 21:25
Ve4na pamet za Apostola na svobodata-Levski i smart za vsi4ki vragove na Balgaria.Kolkoto i da se ma4ite tirani" ne se gasi tuj 6o ne gasne"
цитирай
124. lado - Хора, не се връзвайте на балетчо - ...
19.02.2010 21:37
Хора, не се връзвайте на балетчо - той е виден гей и даже не го отрича. Иска да провокира до степен " Да ти го на.укам" и да си намери занимавка.
цитирай
125. lado - Относно бойкота на БТВ - сега ли р...
19.02.2010 21:41
Относно бойкота на БТВ - сега ли разбрахте,че е антибългарска? Я се вгледайте - когато има празник на православната църква, кой знае защо? (досега Мърдок) - се обръщаше внимание на папуа-нова гвинея и тамошните човекоядци
цитирай
126. анонимен - poklon pred tyahnata pamet
19.02.2010 21:50
Poklon pred pameta na takiva geroi.Te ne sa geroi na opredeleni etnosi i narodi a sa geroi na sveta,I tova sa dokazali s delata si. Ne sim bulgarin,turchin sim no tova ne me kara da mrazya Levski kato Raychev bilgarina, i za men e po vajno kakvo e pravil i iskal da napravi toy makar che prez razlichni periodi ot svoya jivot da e virshel nepriemlivi raboti.No i toy e bil chovek i bezgreshen e samo ALLAH v koyto az viyarvam.Neka po sveta da ima takiva ludi kato Levski,Garibaldi,Mustafa Ataturk i dr.ta sveta da virvi napred.
цитирай
127. uuna - О, не, не
19.02.2010 21:52
baletlnetpepas написа:


защото не се знае дали след 137 г. на мястото на настоящата съдебна палата няма да има паметник на Алексей Петров.

Умолявам ви, не словоблудствайте!
Познавате ли паметника на Апостола в Къкрина? Един бряст, ням свидетел на неговата Голгота, преди години ударен от мълния. И понеже възможностите на дарителите са били скромни - на върха на мъртвия бряст само едно непретенциозно кръстче. Да помним, че сме християни!
цитирай
128. анонимен - усмирителни ризници броя два
19.02.2010 21:53
Недъгавото малоумие на А.Райчев вече съвсем го отнесе в шемета на вихрите си в неизвестна посока.
В същата посока е отнесен и гейменът с рудиментарен мозък Елтън Дж. И не е особено чудно защо по едно и също време. Простено им е поради простотията им, би казал великодушно Апостола. Което на практика означава " бе кой ги брои тия за сливи, та пък и да им разсъждаваме над бръщолевенията".
цитирай
129. drakulla - тоя
19.02.2010 21:53
психопат много пъти съм го слушал да дрънка глупости...с Батак беше същата работа. Човърка се оттук-оттам,турски сериал, после пак някакъв измислен излиза и провокира нещо ( да се провери докъде е стигнала промивката). После пак турски сериал. После премиера казва, че турците трябва да влязат в ЕС. После...и все така.
цитирай
130. vmir - Простащините на Райчев са не само посегателство върху Левски.
19.02.2010 21:57
Не са и само липса на възпитание, такт, усет и ум. Те са целенасочен уродлив опит да бъде обезсмислено делото и примерът му, да се внуши, че никакво усилие и жертва не са оправдани. Много е неприятно, като се има предвид, че през последните 20 години всяка безкористна грижа и усилие за бъдещето на България биваха по същия начин приравнявани с криминални и екстремистки изяви. А, след като са готови да приравнят Левски с конекрадец, ясно е колко биха се спрели пред оклеветяването и обезсмислянето на усилията на който и да било съвременник.
цитирай
131. stefanni - Андрей райчев, люба кулезич, юлиян ...
19.02.2010 22:07
Андрей райчев , люба кулезич, юлиян вучков, евгени минчев ...цял един психо диспансер на свобода
цитирай
132. анонимен - @126 lado - това не е провокация на т.нар балетче,
19.02.2010 22:07
а велика бездънна тъпотия..стремеж да надмине Райчев може би
провокации са друг тип перифраза и оригинално мислене..
Сн С
цитирай
133. анонимен - Andrei Raichev e DPSar
19.02.2010 22:17
Andrei Raichev e DPSar
цитирай
134. анонимен - Мнението ми...
19.02.2010 22:30
Според мен този човек в старанието си да направи новина е пунсал гнусен и нелеп пример за свещенното име на Дякона.Това е нагъл пример да се пробие като се фърля жълта клюка..в крайна сметка и да е било така...народа дали ще си затвори очите,за тове че благодарение на него е свободен...или ще повярва на историята с коня?
цитирай
135. tomich - Господи,доживяхме и това да се случи!
19.02.2010 22:42
Всеки път когато Райчев е на екрана на телевизора, въздухът засмърдява! Той не е достоен за никакъв етнос. Това е човек без родина с гузна съвест - наблюдавайте го как говори, как жестикулира и как гледа... Отвращавам се от такива хора, ако може така да се нарекат. Прилича ми повече на програмиран робот, отколкото на човек.
Да се опитваш да очерняш Левски и Ботев - това е равностойно на престъпление към народ и отечество!
Браво на автора на постинга!
цитирай
136. анонимен - на Райчев
19.02.2010 22:48
БАЛАДА
(За езика на клеветниците)

Арсеник вземи с разтопено олово
и вар прегасена, но още кипяща
с помия от лой, от смола и отрова -
залей тази смес миризливо димяща.

Натрий мръсотия от мръсните гащи
на стара еврейка, а после пък влажен
изтискай парцала от крак на прокажен
с който е бърсан... И кръв змийска тури
и жлъч от вълци и от язовци даже -
и на всеки клеветник - езика свари!

Към мозък от котка и стара и болна
беззъба и черна, едва що примига,
тъй както си кисел след нощ алкохолна
сложи ти там и слюнка с разпенена лига
от краставо муле... Понеже не стига
да стане сместта ти достатъчно силна
залей я отново, но много обилно -
с вонящата течност, в която дори
с умрелите мишки влечуги са гнили -
и на всеки клеветник - езика свари!

Тоз клей е опасен - недей го докосва.
Тъй както змията, която е жива,
и кървави капки с бръснача си остър,
които бръснаря нарочно пролива,
сложи в сместта за да стане леплива
и слузът от шанкър... и пак мръсотия
от някаква гадна и мръсна помия,
и вени подути ти там надроби,
с водата, която жена се подмива -
и на всеки клеветник - езика свари!

Владико - в таз гозба с пикантни парчета
прибави ти и сперма с лайна от прасета -
когат се оплождат и нека гори -
но приближи се на пръсти и чуй ми съвета -
там на всеки КЛЕВЕТНИК - ЕЗИКА СВАРИ!
цитирай
137. анонимен - Вероятно г-н Андрей е по-значима личност
19.02.2010 22:49
след като си позволява да приказва подобни неща ;)
цитирай
138. анонимен - На ползу роду
19.02.2010 22:50
По всяка вероятност вуйчото на на Левски е дразнел не само племенника си Васил, а и доста народ около себе си с ограниченостите си от всякакъв порядък.
А и конят (мерцедесът на тогавашното време) му е служел като украсителна притурка към каруцарския му манталитет, с какъвто не един и двама съвременни вуйчовци-"владици" също са прославени. Мииии, значи, ето я червената лампичка: геният на Левски и сега ни сочи верния път - добре да си помислим кому и защо служат мерцедесите. И да им се помогне на "вуйчовците" да си изпеят песента.
На ползу роду по примера на Левски.
цитирай
139. crisis - Братя и сестри българи, на оружие..
19.02.2010 22:59
Днес врагът български - Андрей Райчев, за да оневини Ал Петров и пусне мастилиното петно за заблуда и клевета в угода на Октопода, поруга най-светлите ни образи - Левски и Ботев. Това не е престъпна глупост, невежество и омраза към българите, това е съзнателен опит да бъде отнета свободата ни и гордостта ни и планирано намерение за заличаване на България от политеческата карта на света.
Днес, в деня за помен за Дякона, не е време за опрощение и великодушие, днес е време да покажем, че няма да позволим на никой да се подиграва със светиите ни.
цитирай
140. анонимен - не се чудете, защото едно величие винаги
19.02.2010 23:07
инспирира проявата на злобния нихилизъм и смрад...
и тук в блога, когато някой сътвори нещо добро и се харесва от всички...винаги ще се намери някой злобар, който ще разнесе вонята си с коменатр, ЛС или постинг, защото душата му е такава, мръсна и завистлива....хлебарките се множат....
поздрави за постинга
цитирай
141. анонимен - обикновен, земен човек, точно т...
19.02.2010 23:08
pontis написа:
обикновен, земен човек, точно така. Какво повече. Само се е "отдал на отечеството". Нали затова Бог е създал човека?

Със сигурност не е създал човека за това - поне в Библията пише нещо съвсем различно, най-малкото като го е създал въобще не я е имало концепцията за "Отечество", камо ли пък за отдаването на него. Е ако приемем Ева за първата революционерка, която е освободила Адам от разни неща.. това е друга тема, но си спомнете първата и втората заповед и като добри християни неко повече не богохулстваме:)

По темата:
1. Очевидно, че с участието си - абонаментно като че ли и мнението си Райчев е провокирал широка дискусия по темата. С други думи свършил си е чудесно работата.
2. Дискусията до тук показва характерния за народа ни стил на отричане, на поставяне на крайни оценки и на низко патриотарско и недостойно лицемерие. Нека всеки един от клеймящите си зададе въпроса - с какво аз съм достоен в ежедневието за делото на Левски? От крайните и нетолерантни постове тук може само да се каже едно - с нищо!
2. Къде е толерантността и демократизма проповядвани от Левски - беше въпрос на време и на време се появи и антисемитизма и много други недостойни антита!
3. Както казва Оби Уан Кеноби - "Само ситите говорят с абсолютности" - крайността на мненията, превръщането на личността на Левски в някакъв жалък идол, на който се кланяте един път в годината показва същата духовна нищета, стериотипност и чалга уклон, които толкова клеймите и критикувате.
4. Тоталитарното мислене и учебникарските клишета от времето на комунизма са така здраво загнездени в нашето съзнание, че 20 г. след Тато, се мисли, пише и дебатира с Априлски плам, комунистически демократизъм и лозунги, без да се влага особена мисъл, стига да обслужват "правата линия".
5. Моралният и ценностен упадък сред нас е ужасен, че за да оправдаем собствената си морална нищета се хващаме за герои от миналото, лишаваме ги от истинския им лик и ги превръщаме в езически идоли. НАРОДЕ????
цитирай
142. gothic - Чудите ли се? България винаги е била ...
19.02.2010 23:13
Чудите ли се? България винаги е била пълна с такива безродници. Един друг известен "терорист" (по днешните критерии) - Капитан Петко войвода как е завършил живота си? Арестуван и затварян от праотците на днешния "национално отговорен бизнес", възползвали се от неговата борба. Точно техните наследници днес вият на умряло. А Андрей Райчев. Андрей Райчев? Отдавна съм мераклия да го срещна на една ръка разстояние. Обаче няма как да стане - той е VIP, а аз не съм...
цитирай
143. kasnaprolet9999 - Срам за нас,
19.02.2010 23:20
сега разбирам защо и Мърдок е продал BTV и е избягал от такива типове като този Райчев.
цитирай
144. анонимен - А конкретно по темата - един исто...
19.02.2010 23:25
А конкретно по темата - един исторически факт или историческа личност не могат да се гледат едностранно, защото просто историята не е едностранна. Я помислете само - от днешна гледна точка действията на нашите национални герои тогава какво са? Както и да го "тълкувате" това са заговор срещу държавата, насилие, подбудителство към бунт и тероризъм. От гледна точка на тогавашната Османска империя, а и т.н. Велики сили - също. От гледна точка на по-големият процент от българското население - я да видим - също!
И за да не чуя повторение на същата патетично аргументирана помия ще кажа, че по тези критериии такива хора като Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Волов в този исторически период са едни други отклонени девиантно типове като - Гарибалди, Мазини, Вашингтон, Джеферсън, Франклин, Адамс, лорд Байрон, Петьофи, Боливар, Панчо Виля, и т.н и т.н. Аз съм съвсем ОК нашите "девианти" да са в тази компания.
Това, което обаче съм видял познавайки чуждите култури е, че въпросните споменати герои и не само те са обект на национално уважение, но не и на това плоско и войнстващо идеолопоклонничество. В крайна сметка защо хората са ОК с това, че Гарибалди е бил нещо хашлак, че Боливар е бил женкар, че Франклин е имал деца от негърка, че Вашингтон е имал роби, че са пийвали, че са гуляли, че имат тъмни и дори укорими страни в своите биографии.

Знам ли, може би, защото собственото им самочувствие е малко по различно, може би са намерили една по добра равновесна точка и баланс между завета на своите национални герои и собственото си поведение. А не пропаст като при нас - уж се бием в гърдите и пишем патриотарски постове за Левски, силно любим и мразим, а пък инак си крадем, лъжем, мърсуваме, искаме да получим нещо от държаваната баница, гледаме порното на поредната чалгарка, продаваме козметичка на майките на децата, които уж трябва да учим и възпитаваме в училище и да не продължавам, вие си знаете....
цитирай
145. hatanasov - БКП, БАН и Левски
19.02.2010 23:27
Агенти на ДС изобщо нямат право да коментират.http://pro-anti.net/actual/2556-tretoto-pogrebenie-na-levski.html
цитирай
146. zvezdichka - Човек гледа
19.02.2010 23:27
от своята си позиция, от собствения си морал и ценности и това, което виждат очите му дори и в неговия собствен живот, това вижда в своята история, в своите предци... Жалко за този повърхностен поглед...
Аз днес се възмутих, когато след новините по бтв започна един чалгарски концерт на тема "Стани поп-фолк звезда"... Така ли бтв изразява своето отношение към днешния ден и паметта на Апостола...?
цитирай
147. анонимен - До жалкия провокатор 143
19.02.2010 23:33
Скрий се където намериш за добре, и по-скоро, и си пий редовно хапчетата, да не се наложи да те връзват. За правописа си не се притеснявай. Това ти е таванът и даже и да те връзват, повече няма да вденеш. А с фуния пък да ти наливат в главата, съвсем не става и можеш да бъдеш спокоен, че "истинският ти лик" ще остане непокътнат. Отпадъко???
цитирай
148. анонимен - И ти ли Готик:))) Петко войвода е ...
19.02.2010 23:37
И ти ли Готик:))) Петко войвода е жертва на политическия режим на един от най-големите идеалисти и апостоли на българската свобода, наследник на Левски - Стамболов и съдбата му не е съвсем същата като филма по сценарий на Хайтов. Но тъкмо ми даде още един аргумент в подкрепа на написаното от мен!
Героите се раждат от конкретна нужда - те правят извънредни неща в извънредна ситуация и най-вече за тях остава памет. Даже някои правят съвсем обратни неща - справка Крали Марко (верен османски съюзник), Цар Иван Шишман - калпав и безхарактерен владетел - ама на и днес имаме цели героични епоси за тях.
Но най-важното за героите, особено в нашите ширини - най-вече в България е те да са мъртви. В историята няма ако, но тук не е сбирка на историци и може да си кажем, че от оцелелите герои, които е трябвало да живеят и да работят в свободна България има всякакви - и държавници и диктатори и хашлаци и уморени коне и престъпници и т.н. и т.н.... Сигурно някои им се е искало да са загинали в онова време, което е раждало героите - ама на, късмет:)
Важното обаче си остава, че всички те са хора, със своите силни страни и слабости, със своите мечти и копнежи, със своите страхове и възторзи, не едноизмерни портрети на стената, които трябва да славославим безумно или да отричаме нелепо. А заветът им не е "ние сме герои - кланайте ни се", а по-скоро - "ние се жертвахме и умряхме, за да го има този народ и държава - живейте достойно, почтено и състрадателно и не допускайте да дойде време, в което на други ще им се наложи да дават живота си за същото, за което умряхме ние!" Така поне аз го разбирам и така се опитвам да живея!
цитирай
149. анонимен - Жалко, че толкова много място и в...
19.02.2010 23:44
Жалко, че толкова много място и време се посвети в блога на едно такова нищожество като А.Р. Много мърсотии се вършат около нас, но да посегнеш на Левски е признак на най-дълбоко морално падение. Положително между нас има много достойни българи, с които можем да се гордеем, макар, че не са толкова известни, но мястото на Левски и Ботев винаги ще бъде първото.
Жалко, много жалко, че обществото ни няма силата да прати помията а ла Андрей Райчев на полагащото й се място. Не знам как биха реагирали други народи, ако някой малоумник посегне по този гнусен начин на националната им светиня, а у нас...и трибуна даже им дават ...и сигурно всичко ще мине безнаказано. Повдига ми се:((((
цитирай
150. анонимен - Простотията ходи по хората, но е жалко, че само такива ни показват по телевизията!
19.02.2010 23:47
Не съм го гледала, защото само се ядосвам, когато гледам такива ... малоумници! Ами то само като погледнеш кривогледата му мутра, друго не можеш да очакваш! Ами да - с отклонения са си хората - да жертват живота си, за да се пръкнат такива изроди след тях!!! Съгласна съм! Няма ли кой да го ... заглуши този Райков, с нещо ... живо в устата?!
цитирай
151. анонимен - същата - поправка
19.02.2010 23:49
... Райчев, да го Райчнат ... мюсюлманите!
цитирай
152. анонимен - райчев-продукт,боклук на нашето време.
19.02.2010 23:49
Райчев може да се появи само в тази иренкръстева телевизия БТВ наред с това недоразумение Слави тр.
цитирай
153. анонимен - ае стига...
19.02.2010 23:57
а вие какво искате от една телевизия дето върти турски сериали в най гледаното време???
Босфор ТВ (bTV)
цитирай
154. анонимен - помиярска одисея
19.02.2010 23:57
Нека им се даде трибуна на всички от котилото райчево, таман добре да ги видим кои са. И открити кръжоци биля да им се позволи да си сформират по тивито. Всички добре да чуят и се убедят кой кой е. После ще дойде и действие второ. Както при помиярите из София и цяла БГ, които биват наказвани само след като станат агресивни като андрей райчев.
цитирай
155. анонимен - райчев е гнъсен
19.02.2010 23:58
Гаврите на този изрод /простете за израза/ нямат край. За него всичко което не се отнася до голф игрища е губене на време. Искам да споделя нещо за теди съвременно мислещи демократи. Беше една нова година и почивах с родителите си на Витоша. Баща ми беше военен. На първи сутринта Джуров емна по пътя към черни връх целия офицерски състав. Аз тръгнах с баща ми. Вървеше и ген Недялков политически офицер и баща на Виза. Та той почана да говори на баща ми, че не било добре за кариерата му, това че когато черпел/баща ми/ за длъжност или звание беше не помня не поканил спецовете/Гестапото в армията/макар да поканил целият останал офицерски състав. Просто Райчеви са от този тип хора зарад които гонят евреите по цял свят quote=nicodima]Правилно определи тези хора като мутанти!
Много добре си спомням времето, когато Виза Недялкова написа цял трактат срещу разказа на Вазов " Баба Илийца", който бил архаичен и не интригувал учениците! А какво ги интригува - " Хари Потър" и "Здрач" - продукти на индустрията за промиване на мозъци! Райчеви са просто от поколенията комунистически мутанти, изключително добре виреещи върху тора и мръсотията на прехода. Място за чисти и святи хора няма - ако не емигрират, са удушени от смрадта на многобройните гнили съзнания!
Какво ли да добавям повече?!

Прости ни, Апостоле! Ако можеш, прости![/quote]
цитирай
156. vmir - Обидно и показателно е, че такива като Райчев
19.02.2010 23:58
успяха да се облажат от прехода... Това говори за покровителите и любителите им. Боже, не им прощавай, защото те знаят добре какво правят...
цитирай
157. анонимен - Как можа да ги измислиш?
20.02.2010 00:17
Дано ти изсъхне устата след като реши да посегнеш и на чистите личности. Та нали ти си един от тези крадци на тази България, за която Апостола си даде живота.
цитирай
158. prarodinata - МОЛБА
20.02.2010 00:43
УМОЛЯВАМЕ ВСЕКИ, КОЙТО МОЖЕ ДА ПРЕДОСТАВИ ЗАПИС НА ПРЕДАВАНЕТО ПО БТВ С ВЪПРОСНАТА ТВАР, ДА ГО ПУБЛИКУВА В ИНТЕРНЕТ! СМЯТАМЕ ДА ЗАВЕДЕМ ДЕЛО СРЕЩУ ГНУСНИЯ ЖИД, АКО РАЗБИРА СЕ ГОСПОД НЕ Е РЕШИЛ ДРУГО...
цитирай
159. анонимен - Андрей Райчев е гад, но също така ...
20.02.2010 00:46
Андрей Райчев е гад, но също така умел манипулатор.
Този човек се е отдал на лявата идея и сега умишлено нагнетява напрежение, създавайки впечатление, че националното съзнание на българите се разпада и прочие. Няма нищо такова и доказателството са мненията на хората в този и в другите форуми. Точи гнусен дегенерат просто е решил да изгори, за да помогне на партията си от също такива гнусни дегенерати. Крайната цел отново е оплюване на демокрацията и събуждане на носталгия по "онова време".
цитирай
160. thetrooper - Абе няма ли кой
20.02.2010 00:55
да му затвори мръсната уста на тоя боклук Райчев? По възможност с ритник...
цитирай
161. анонимен - България
20.02.2010 01:33
Как може да обезличаваш делото на един велик българин,да изкарваш че той едва ли не нищо не бил направил,бил обикновен разбойник,крадял и незнам си какви глупости,да даваш оценка на човек,който е бил символ на една идея.Не можеш да бъдеш прашинка от него.
цитирай
162. hatanasov - Щом не е комунист...
20.02.2010 01:47
Значи е престъпник. Ботев също го бяха издокарали комунист и автор на "Символ верую". Някои книги на Вазов бяха забранени и унищожавани. В тях той предупреждаваше за опасността от Русия.
цитирай
163. анонимен - Райчев е абсолютен боклук и прес...
20.02.2010 02:05
Райчев е абсолютен боклук и престъпник. На всички са ясни връзките му с Краси Гергов и всичките далавери. Той е една политическа маша.
Незнам защо го канят още - трябва да изнася лекции в затвора, ама в ролята си на постоянен обитател там
цитирай
164. анонимен - ЮДЕЙСКО КОПЕЛЕ, РАЙЧЕВ..
20.02.2010 04:14
...ИЗГНИЙ В ПЪКЪЛА, ЗАРАДИ НЕЧИСТАТА КРЪВ, КОЯТО ТЕЧЕ В ЖИЛИТЕ ТИ!
ЗАРАДИ НЕВРЪСТНИТЕ МИ ДЕЦА!
цитирай
165. inel379 - !!!
20.02.2010 04:41
По примера на Вазов, няма да споменавам името на предателя, за да не оскверня светлия образ на Апостола на българската свобода!
Поклон пред тебе, Дяконе! Ти и днес си тук! И пак ни будиш от дълбокия ни сън! Проясняваш погледа ни, мислите ни, душите ни! Буцата в гърлото се топи и се ражда отново увереност, че твоите /нашите/ мечти ще се сбъднат!
Дълбок поклон!
цитирай
166. анонимен - смърт за чифутина!
20.02.2010 08:11
смърт за чифутина!
цитирай
167. lubara - Срам, срам !
20.02.2010 08:29
Същият Андрей Р. навремето беше казал, че в къщи нямат телевизор.
Но обикалят с Виза всички телевизии.
И БТВ, НОВА, БНТ, навсякъде едни и същи лица, ядат ефирно време, гушат си пеликанските гуши, участват в медийното пространство така, че ни се повръща от тях. Ив. и Анд. докараха жените си, големите журналистки, разни Халваджияновци и т.н.
И се бълва помия.
Ако за Ботев, Левски, Яворов, Дебелянов, Вазов се говори така, и то безнаказано, тежко ни като нация.
Това не са обикновени хора, това са стожерите на българската националност и самочувствието ни като народ.
цитирай
168. boristodorov56 - Тя цялата им червена пасмина е ок...
20.02.2010 08:49
Тя цялата им червена пасмина е окомплектована от сбирщина продажни безродници.
Кога комунистите са били българи?
Те по презумпция са кремълските еничари в България -
клаха и грабиха народа си, както турчин не го е правил!

Марин поп Луканов,
онзи който открадна комитетските пари в Ловеч съзнателно омаскарява и набеждава поп Кръстю, за да прикрие кражбата си.
Тези пари - точно на брой са били намерени при реставрация на къщата му през 60-те години на миналия век- зазидани в стените.
Никой обаче от "учените" в официозната историография през комунистическия режим не си помръдна пръста да се изтрие позорящия факт останал в историята и по този начин да оневини поп Кръстию - съратник и приятел на Левски още от времето на Легията.

Марин поп Луканов е баща на Карло Луканов и дядо на Андрей Луканов!
Каква мерзка родствена верига от безродници!
цитирай
169. vmir - 169. lubara,
20.02.2010 08:55
lubara написа:
Същият Андрей Р. навремето беше казал, че в къщи нямат телевизор.
Но обикалят с Виза всички телевизии.
И БТВ, НОВА, БНТ, навсякъде едни и същи лица, ядат ефирно време, гушат си пеликанските гуши, участват в медийното пространство така, че ни се повръща от тях. Ив. и Анд. докараха жените си, големите журналистки, разни Халваджияновци и т.н.
И се бълва помия.
Ако за Ботев, Левски, Яворов, Дебелянов, Вазов се говори така, и то безнаказано, тежко ни като нация.
Това не са обикновени хора, това са стожерите на българската националност и самочувствие като народ.


Не им трябва телевизор защото, ако си погледнат противните физиономии и видят погнусата от словоблудствата си, ще им се прииска да се гръмнат. Проклети да са онези, които им пълнят гушите, за да се гаврят с нас толкова години вече. Подлеци.
цитирай
170. dinitor - Pozor
20.02.2010 08:58
Sram i pozor za gnusnite prikazki na tozi DEBIL.Nqma li s kakvo drugo da si po4e6e ezika Rai4ev,ta podhvana Apostola.Zaradi takiva kato nego sme na tozi hal.Zaradi takiva idioti dezata mi u4at istoriata na Italiq ,a ne Bulgarskata,zaradi tova i az pisa sega na latiniza,a ne na rodniq mi ezik,zaradi tova ,za sazalenie,se obezli4ihme kato naziq.No vapreki gnusotiite,koito dozivqhme da 4uem,Velikite Bulgari ostavat v sarzata ni,na nas,rodolubzite.A za roba........HOMOT!!!
цитирай
171. dinitor - BRAVO,po dobre ne moze da se kaze.Pozdravqvam te
20.02.2010 09:20
prarodinata написа:
НА ЛЕВСКИ


Ако ни гледаш днес -
не ни презирай,
че свободата си
за хляб продаваме.
Че давим съвестта си в грях
и в бира,
и че безволието си прощаваме.


Не ни презирай.
Само съжали ни.
Самоубили сме се от презиране...
ТИ СИ ЖИВЯЛ.
И днес живееш, сине.
А ние
още в люлките умираме.

Румяна Веселинова Фалк (Фанагория)

цитирай
172. анонимен - Народе????
20.02.2010 12:07
Снощи по btv показаха страничка от тефтерчето на Апостола с една дума "Народе????", дори на децата им става ясно, че той е знаел за какво си дава живота но с надеждата , че този народ ще го разбере и ще се промени...Когато има такива хора/Андрей Райчев/, които "възпитават" от екрана с ненужни никому простотии ще има и въпросите от децата ни - Верно ли е това за Левски? Дано авторитета на родителите да е по-силен от масовото влияние на телевизиите.
цитирай
173. baletlnetpepas - Оформилата се дискусия
20.02.2010 13:20
напълно подвърждава мнението ми, че пишещите в блога, в голямата си част са дотолкова напълно лишени от всякакво историческо мислене. Правят от Левски идол и го лишават от човешките му качества. Ще напомня само че идолът е нещо ръкотворно. Идолът може да отговаря на това което е необходимостта на поколението, което го е създало, но винаги има съдбата за следващите поколения да се превърне в обект на подигравки.
Вие, скъпи писатели от блог.бг, поставяте пътя децата ви да се присмиват на този забележителен човек, но сте до толкова впримчени от собствения си образ, че не забелязвате това.

Съгласен съм напълно с казаното от ан 143
цитирай
174. boliarkabg - многото коментари ми изпълват с...
20.02.2010 13:33
многото коментари ми изпълват сърцето с радост и надежда, жалко,че хора като ЛЕСКИ И БОТЕВ и много други от тая епоха отдадоха всичко ,за да се родят такива като Райчев, не забравяйте неговата фимлия и семейство колко пъти са пребоядисвани и все "в крак с времето". Отвратена съм,но не съм изненадана!!!!!!!!!!
цитирай
175. анонимен - Въпросния Райчев е антибългарски ...
20.02.2010 14:25
Въпросния Райчев е антибългарски настроен по принцип. Чел съм невежите му бръщолевения и в дойче веле. Вероятно мрази и себе си. Бог да пази България!
цитирай
176. pontis - baletlnetpepas,
20.02.2010 18:53
Похвално е старанието ти да останеш "обективен" по отношение на идолите.
Ще си позволя да ти отговоря сериозно. Никой не отрича, че Левски е човек. Твоето настояване за "историческо мислене", обаче, следва да оцени историческото му значение. А то едва ли се изчерпва или отличава с кражбата на някакъв си кон, пък дори и на Мерцедес, в какъвто коня се превръща в очите на хора като Райчев. Подобни оценки само могат да предизвикат подигравка към тези, които си ги позволяват.
И защо би следвало децата да се подиграват на този човек само защото десетина поколения след него са споделяли уважението си към неговите дела. Не всички хора са равни. И ние не сме равни с него. Дори и когато не сме откраднали Мерцедес. За това иде реч, че някои просто стоят по-високо от нас. Той е един от тези някои.
цитирай
177. анонимен - Не са безродници
20.02.2010 22:46
boristodorov56 написа:
Тя цялата им червена пасмина е окомплектована от сбирщина продажни безродници.
Кога комунистите са били българи?
Те по презумпция са кремълските еничари в България -
клаха и грабиха народа си, както турчин не го е правил!

Каква мерзка родствена верига от безродници!


Да, но не са безродници.
Жълта чафута са

Бог пази България
Да я пазим и ние
цитирай
178. анонимен - Не е идеален Апостола...
20.02.2010 23:30
Левски е далеч от идеала за християнски светец. Той е убил собственоръчно едно невинно дете, при това - православно християнче. Това се знае, доказано е. Страх го е било, да не би евентуално да го издаде то на властите. Затова го е заклал и като яре. Това е престъпление тежко, умишлено убийство, на малолетно дете! Така че съвсем не е безгрешен Апостола...Затова и църквата не го е обявила за светец.
цитирай
179. анонимен - Руски интереси гони Ботев
20.02.2010 23:35
Ботев не е терорист, разбира се, голям патриот е. Но е човек на Царска Русия, с нейни пари идва да вдига възстание, искал е да станем Задунайска губерния. Народът обаче не го е подкрепил, във врачанско особено е ударил той на камък.
цитирай
180. prarodinata - Левски е далеч от идеала за ЮДЕОх...
21.02.2010 00:21
анонимен написа:
Левски е далеч от идеала за ЮДЕОхристиянски светец.


И въплъщение на идеала за Български светец.
цитирай
181. prarodinata - Вземайте си талмуда и веТХия завет и ...
21.02.2010 00:25
Вземайте си талмуда и веТХия завет и освобождавайте пътя на извечната Българска Вяра.

Вашата свърши
цитирай
182. prarodinata - Доброто, Благородството, Обичта- ...
21.02.2010 00:30
Доброто, Благородството, Обичта- това носим ние.

А вие раждате райчевци
цитирай
183. vmir - 180. анонимен, твърденията ти са по-злостни и от райчевските.
21.02.2010 07:04
Ако Левски се страхуваше за себе си, той щеше да издаде поне ключовите фигури на Българския Таен Революционен Комитет.

"Заклал като яре" е жалка интерпретация на жалък мозък, неспособен да разграничи низките си представи от действителността.

"Дете" - хиляди връстници на неговите години са имали по няколко деца, погледни 15 годишните мангалчета сега какво правят с охранителите, които им пречат да крадат за тарторите си. А младия ратай не просто е видял Левски, но и се е нахвърлил отгоре му, за да спести на чорбаджията си вноската за Комитета. Ако знаеше, че чорбаджията не е най-висшата инстанция и мярка за национална свобода, нямаше да се нахвърли върху Левски.

Юридическия термин е "предумишлено", а не "умишлено" убийство, но ти не го използваш, за да вмъкнеш инсинуацията и да я приближиш максимално до представата за опасния и малодушен престъпник, която с извратения си мозък преднамерено пробутваш. И ти не си от българите, а си от онези, които правят всичко възможно българите да живеят в лъжа, неверие и мизерия. Духай го на чорбаджиите си, не на мен.
цитирай
184. zaw12929 - ТОЙ СЕ Е ПОШЕГУВАЛ, КАКТО ПРЕДИ В...
21.02.2010 15:40
ТОЙ СЕ Е ПОШЕГУВАЛ, КАКТО ПРЕДИ ВРЕМЕ БЕШЕ КАЗАЛ " навремето беше казал, че в къщи нямат телевизор.
Но обикалят с Виза всички телевизии."
АМА НИЕ ОТ ШЕГА И СРЕДЕН ПРЪСТ НЕ РАЗБИРАМЕ
дОБЪР ПОВОД ДА НАПЛюЕТЕ ЧЕРВЕНИТЕ И ЦЯЛАТА ИМ ПАСМИНА...дА ЖИВЕЕМ НИЕ...ДРУГАТА ПО ГАДНА ПАСМИНА...
цитирай
185. анонимен - Апостола, дякон Игнатии,Васил Левски
21.02.2010 16:16
Левски е бил и ще бъде во веки нашият олтар.Там българската душа се пречиства и намира сили да върви напред.Винаги сме имали нужда от тези два светли образи в нашата история : Христо Ботев и Васил Левск, затова докато ни има, те ще греят в душите ни и свидно пазени в пометта на децата ни.Бъдете сигурни в това българи,защото имаме още да си задаваме въпроси тихичко пред себе си...
цитирай
186. анонимен - мръсен комунист
21.02.2010 18:17
Какво друго може да се очаква от комунист!
цитирай
187. анонимен - zaw12929, не си пъхай феса, че ще ти покажа...
21.02.2010 19:27
Как се прави освобождение на България от турско робство.
Чел съм целият ти блог и там е видно, че си от турски произход. Много те моля, не се включвай в спора ни с евреина Райчев - били ли са престъпници Левски и Ботев или са национални светии, защото зная какво ще ни кажеш и ще го отнесеш.
цитирай
188. pontis - анонимен 189,
21.02.2010 20:37
има ли значение какъв е zaw12929 и от какъв произход е? Мисля, че уважението е основна предпоставка за всеки диалог.
цитирай
189. анонимен - №188 до Pontis
21.02.2010 20:49
JТук няма диалог и никакво уважение към националните ни светии драги Pontis.
Да си видял да пиша нещо за Кемал Ататюрк или за "законността "на турския съд над Левски? Да съм написал нещо за Райчев преди да ме обиди на най-святото - не си. Тогава си запази менторския тон за тях. Аз не считам, че трябва да казвам на звяра, който иска да ме изяде :"Моля те вълчо не ме изяждай и моля те повече не казвай, че Левски е престъпник."
цитирай
190. анонимен - отдалечен
21.02.2010 22:26
Трябват ни идеали !Да не забравяме живелите преди нас,които са се жертвали за България ! ПОКЛОН и СЛАВА !Те са били живи хора и едва ли ние можем да обясняваме техния живот.Г-н Райчев да отиде да си изхарчи хонорара и да ни спестява размислите си за ГЕРОИТЕ,които все още помним.
цитирай
191. анонимен - ще си останем рая...
22.02.2010 13:56
..докато безнаказано допускаме подобни изказвания на българска земя!
цитирай
192. анонимен - И Христос също е бил...
22.02.2010 14:51
Христос също е бил с "девиантно" поведение и пра-пра родствениците на Райчеви са го разпнали за наказание. Райчеви си го могат това и имат вековно ноу-хау за окалване на светли личности и светии.
цитирай
193. анонимен - Убийствата на деца са недопустими!
22.02.2010 21:37
Да, Православната църква не е канонизирала Левски, и с право! Няма как да му се прости на Васил Левски, че е убил напълно невинно детенце, и то не от турския етнос, а невръстно православно християнче! Няма прошка за подобно престъпление, в САЩ отиват директно на електрическия стол за такива престъпления.
цитирай
194. анонимен - До №195
22.02.2010 22:26
Засрамете се. Прочетете признанието на Левски за случката и покаянието му. Ратаят не е бил дете, а младеж, който се е хвърлил върху Левски. Левски е бил на военна мисия и се случват такива неща.
Вие не сте българи за да нападате Левски, но ще ви кажа, че така ще ни сплотите като народ. Понеже отворихте дума за САЩ, ще цитирам първия USA президент - Вашингтон:
"Евреите работят по-ефикасно срещу нас, отколкото армиите на враговете ни. Те са стотици пъти по-опасни за нашите свободи и за нашата велика кауза. За съжаление, нито един щат не ги е прогонил още отдавна...те са като чума за обществото и са най-големите врагове на американското щастие." от Maxims of George Washington, A.A.Appleton and Co.S.125,126
цитирай
195. анонимен - Големият празник "Ханука"
22.02.2010 22:31
Е посветен на избиването на 25000 гърци от евреите.
Левски, само е убил един в крайна нужда, за да запази организацията и тайните комитети.
цитирай
196. анонимен - До №195
22.02.2010 22:46
З а твоя информация, църквата не го е канонизирала защото българите не си създавеме нови богове и светии, а обичаме героите си.
Относно убийствата, евреинът Савел преследва и подлага на смърт Свети първомъченик Стефан, след което получава просветление Христово, приема името Павел и полага основите на християнството. В последствие е канонизиран от Църквата като Свети Павел.
цитирай
197. анонимен - Изказването на евреина Райчев е антибългарско.
22.02.2010 23:01
За подобно деяние в САЩ се лежи до 20 години в затвора.
цитирай
198. vmir - анонимен 195 е подстрекател с фашистки убеждения -
23.02.2010 13:04
няколко пъти вече базира оценката си на етнически и верски признак. Следователно, ако самият той не е фашист, или вярва, че българина е податлив на фашизъм, или ужасно много му се иска да ни придаде фашизоидно мислене. Във всеки от случаите със сигурност е поне лицемер.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pontis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046896
Постинги: 1003
Коментари: 8100
Гласове: 23093
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031