Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2009 11:05 - Пиеса в едно действие по Бранислав Нушич и Фелдмаршал Борисов (известен като „Шекспира” в артистичните среди на ДАНС)
Автор: pontis Категория: Политика   
Прочетен: 1455 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Пиеса в едно действие по Бранислав Нушич и Фелдмаршал Борисов (известен като „Шекспира” в артистичните среди на ДАНС)

 

Вчера по всички новинарски емисии беше излъчена една „пиеска” в традициите на българския, албански и казахстански политически театър от 1878 до 2009г. В главната роля със заявка за „Оскар” беше Над-и-Извън-Времиерът, а като поддържащи женски роли (със сериозна заявка за „Аскеер”) се изявиха настоящия и бившия министри на финансите на една някога балканска, а понастоящем средноазиатска република- ДряМков и Курешарски. В ролята на „Министъра” беше ДряМков, а в ролята на „Министершата” (по Бранислав Нушич) се изяви изтънчения актьор, комикът без усмивка, майстора на късия и по-дълъг фарс, финансовия гуру, бащата на икономиката и някои други окултни науки и занаяти, почитателя на „Златния телец” и горд последовател на Остап Бендер- Курешарски. Двамата с поддържащите женски роли бяха поздравени от появилия се към края на едноактовия спектакъл НадВремиер, като „министершата” Курешарски получи поздравления за „мъжествеността” си. … Ръкопляскания….. отново ръкопляскания, преминаващи в бурни овации. Завеса.

 

На публиката отново беше поднесен спектакъл в традициите на „Криворазбраната ци(ли)вилизация” (за съжаление без участието на Г. Калоянчев), за да ни покаже, че комедията на средноазиатско-балканската политика е жива, а бай-ганьовското- по-витално от всякога- дори и когато поддържащите роли се изпълняват от жени, предрешени като мъже (за да не може никой да упрекне главния герой, че поставя в унизително положение лица от „нежния” пол).

 

И още:

(1) Сценката беше и подходящо онагледена с демонстративно електронно, т.е. „дигитално” табло, на което видяхме цифри от бюджета на една средноазиатска държава наречена република.

(2) В кадър с едър план разбира се видяхме хубави, не - а много хубави жени – статисти (не тия двамата от поддържащите женски роли);

(3) НадВремиерът упрекна продуцентите и звукорежисьора, че не са подбрали правилно микрофоните, с което в духа на една „далечна” епоха подсказа, че ние сме все още „нация техническа” и излезе някак „драматически” с падането на завесата.

 

Очаквайте!

Следете националния ефир за следващите спектакли на наша сцена- „Отело” (с участието на министър без портфейл, „Майсторът и Маргарита” (с участието на Майстора-в ролята Г. Дърванов и Маргарита-в ролята Малик Азеростанишев), „Венецианския търговец”- в ролята на търговеца – ДПС, а на правата и свободите- А. Доганов, и разбира се „Умирай трудно 5” ( с участието на Брус Уилис в ролята на Премиера).

 

Не очаквайте скоро „Борат 2”- него го получавате безплатно в националния ефир всяка вечер в новините, както и в реално време 24 часа в денонощието, ако живеете в тази средноазиатска държава, наречена република (извинявам се на средноазиатците).

 

Бел. на драматурга: Не бива да ви учудва, че поддържащите „мъжки” роли се изпълняват от жени, доколкото по времето на един човек с чувство за хумор, наречен Уилям Шекспир (абе кой е тоя селянин дето ше ми пише на английски?) всички женски роли са се изпълнявали от мъже.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pontis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2057308
Постинги: 1003
Коментари: 8100
Гласове: 23093
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930