Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2009 12:01 - Шотландското уиски и трагедията над Локърби
Автор: pontis Категория: Политика   
Прочетен: 1005 Коментари: 4 Гласове:
0



Е, явно не само престъпниците в българските затвори се разболяват. Случва се и в шотландските. Разликата наистина е, че осъденият за атентата над Локърби либиец (както се изрази Андерсън Купър по CNN, не трябва да споменаваме името му) се разболял от рак- а нашенските- от акне, авти, и агорафобия.   Позволиха на безсмъртния лидер на Джамахирията да си бие още една „духовна ч-к-я”. Не че е толкова готин и спи в шатра. Има други по-висши политически съображения. Както би казал Тато (който не значеше английски) „имам некои съображения”. Което преведено на английски политически жаргон означава „overriding interests”. По-важното в случая е, че се изгавриха с някои хора, които излетяха на небето вместо да се приземят, с техните семейства, а в крайна сметка и с някои от нас, които тъпо вярваха, че Great Britain неотклонно защитава „вехтите” ценности на своята и световната демократична общност.   Защото „лидерите” на западната демокрация (и за съжаление, на Обединена Европа) започнаха да капят един по един- на Берлускони вече само италианците му се радват, той е ясен, но Гордън Браун горе-долу досега държеше фронта. Е, вече не. Остана само един, единствен и самотен Барак Обама. Но дали една птичка ще донесе пролетта? В един свят на джамахирии в одежди на циркови артисти, диктатори на Мианмар и Северна Корея, ахмединаджади и други измислени герои, които обаче винаги получават своето, за да могат поне те да живеят спокойно и да не изпадат в стрес. Защото те могат да си го позволят и им го позволяват.   Толкова за цитатите с велики мисли на Чърчил, Гладстон, Дизраели (тука примера ми е неудачен), Маргарет Тачър и прочие колоси, заради които вярвахме, че Велика Британия е велика, не само защото е била колониална империя и защото „Виктори” е кораба на адмирал Нелсън. Защото за едни невзрачни островчета в долния ляв край на картата на света Британия закара цяла Армада, за да покаже, че брани интересите си. А в този случай се искаше толкова малко.   Предлагам да бъдат освободени и други затворници, убийци, изроди с разклатено физическо или психично здраве, като например Чарлз Мансън, които сигурно също могат да си извадят болничен лист, най-малкото заради клаустрофобия.   Защото един шотландски съдия, показа, че шотландското уиски, мъжките полички и Шон Конъри ще си останат най-известния принос в световната цивилизация на тази нископланинска страна.



Гласувай:
0



1. thomas - Ей така обичам...
22.08.2009 12:13
Да прочета цял пост и да не разбера какво е искал да каже автора, но пък иначе го казва, демонстрирайки толкова обилни фактологически познания :-)
цитирай
2. pontis - радвам се, че ти е харесало все пак
22.08.2009 12:20
жалко, че не си го разбрал, следващия път ще пиша по-ясно
цитирай
3. thomas - @pontis
22.08.2009 12:25
Не, няма как да ми хареса - след като не ти разбрах позицията и най-вече обяснението защо тя е такава :-)

Да се абстрахираме от това за какво използва освобождаването Кадафи и как либийците го считат за победа. И все пак не считаш ли, че основанията на съда да освободи някой, на когото му остава съвсем малко живот, са достатъчно разумни и отразяват хуманността на нашата цивилизация, което е изцяло в наша полза, тъй като се показваме за пореден път като носители на доброто?
цитирай
4. pontis - thomas, ако ти считаш така,
22.08.2009 12:31
това си е твое право. Роднините на жертвите и някои други хора не мислят така.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pontis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2047137
Постинги: 1003
Коментари: 8100
Гласове: 23093
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031