Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 08:06 - Тъй рече Бойко...
Автор: pontis Категория: Политика   
Прочетен: 3957 Коментари: 14 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българският премиер беше два дни на официална визита в Берлин. Маринела Липчева внимателно изслуша неговите изказвания и предлага сега няколко цитата, които в Берлин звучат със сигурност по-различно, отколкото в София. http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5172742,00.html

 

Борисов за борбата срещу престъпността:

"С отвличанията имаше огромен проблем, с магистралните грабежи - също. Затова първо с тях се захванахме. Едва когато започнахме да ровиме убитите и труповете по полетата, хората повярваха, че всъщност сме достигнали до едни от най- кървавите групи в страната."

imageBildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  "Цветанов вади трупове!"

Борисов за Цветан Цветанов:

"За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите или споделиха с нас в арестите и отидоха и посочиха трупове. Ние в момента разкриваме поръчкови убийства. Отиват и показват: "Ей тука в тая ливада има труп, ей тука някъде го копахме". Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове!"

Борисов за разликите между България и Германия:

"Не е едно и също да имаш граница с Франция или Австрия и да имаш граница от едната страна - Русия, Украйна, Чечения, Грузия, оттатъка - Молдова и Украйна, а от другата страна - Сърбия, Косово, Черна гора, Албания, Хърватия... Структурите на организираната престъпност във всичките тези изброени държави са много, много сериозни!"

Борисов за тежкия кръст на изборната победа:

"Ако не беше толкова трудно, хората нямаше да изберат нас. Щяха да са си пак социалистите, да си върви всичко мазно, бавно..."

Борисов за социалистите и Румяна Желева:

"Повярвайте ми, ние можехме много повече кирливи ризи да извадиме за тях, отколкото те за госпожа Румяна Желева. Госпожа Желева е един утвърден специалист, професор в Магдебургския университет в Германия, четири години евродепутат, но беше омаскарена по един безобразен начин."

Борисов за новия стил на управление:

"Опитваме се да налагаме европейски стил на поведение, но разбира се, когато ни нападат, сме безпощадни."

Борисов за кабинета си:

"Не искам нито хубавото, нито лошото от другите. Искам да носиме цялата отговорност ние сами и българите да знаят: ако сме добри - това сме ние. Ако не - такива шменти-капели като предишното правителство няма!"

Борисов за битката срещу корупцията:

"Ние слагаме кепенците на всичко. Отваряме-затваряме, докато можем!"

imageBildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  "Като в Биг Брадър сме!"

Борисов за конкурсите за обществени поръчки:

"Знаете ли как правиме в момента конкурсите за автомагистрала "Тракия"? Взели сме един немец в агенция "Пътища", господин Шолер, не знам дали е тука, който да наблюдава, само искам да наблюдава. Във военно министерство камери 24 часа наблюдават някой да не пипне, да не отвори, да види листчетата! Като в "Биг Брадър" сме! И комисията, отива - отваря: цена, време, който спечели, щото са европейски пари. Така правиме конкурсите в момента за инфраструктурните проекти! Камери 24 часа! Всеки може да отиде да погледне дали някой ходи да пипа листчетата!"

Борисов за срещата си с Ангела Меркел:

"Канцлерът ни даде необходимото самочувствие и подкрепа, че ако продължиме така, Германия ще стои зад нас и аз това й казах и на нея пред колегите, просто толкова е задължаващо това, че това е още една допълнителна тежест. Народът очаква ние да го оправиме, а пред вас аз поемам ангажимент да се справиме така, както трябва. Да се надяваме, че ще успеем. Трудно, но победата накрая ще бъде за нас!"




Гласувай:
8



1. nicodima - Ако не - такива шменти-капели като предишното правителство няма!"
28.01.2010 08:39
Как ли се превежда на немски "шменти-капели"? : )
Съчувствия към преводачите!
цитирай
2. анонимен - Борисов за срещата си с Ангела Меркел
28.01.2010 10:07
...къде е началната учителка на ББ да преведе какво е искал да каже, че аз се изгубих в словореда..
Сн С
цитирай
3. pontis - ...
28.01.2010 10:28
какво го интересува дали са го разбрали, важното е че са го видяли ...
цитирай
4. анонимен - а да, огледалце огледалце...
28.01.2010 10:35
и електоратът да е в екстаз...гладен, мръзнещ, мизерен ..но безрезервно верен (процентите не бяха ли към 99% като в едни отминали времена)
Сн С
цитирай
5. galinabg - Хахаха!
28.01.2010 11:09
Четох го вчера и аз! Първо бях шокирана, после започнах да се смея истерично в опит да си представя нещастните лица на преводачите в опитите им да превеждат този "простодушно-мутренски" език! Срам!!! Желева ми се струва като напъпило кокиченце пред този гений!
цитирай
6. qbylkovcvqt - . . . а на мен ми е тъжно. Гледах как се ...
28.01.2010 13:28
...а на мен ми е тъжно. Гледах как се смееха германците... и виждаха България и... българското...
цитирай
7. анонимен - изобщо не ми е смешно,
28.01.2010 13:44
и тъжно не ми е. изгубих и иронията.
just petrified, bouche bée..
Сн С
цитирай
8. анонимен - smiah, sram i oshte neshto
28.01.2010 17:38
ne e samo da se pokazvash kolko si goliam, a i da mojesh da govorish, da te razbirat horata i da ne prdizvikvash isterichen smiah. koi kazva che ni e hubav premiera? sigurno nekoi neporabeni patici, deto gi biat po 3 pati na den i neznaiat che premiera e liceto na darjavata. gorkite prevodachi - sigurno sa se chervili dokato sa prevejdali tia gluposti.
цитирай
9. анонимен - Интересно вие всички, които плюете ...
28.01.2010 18:58
Интересно вие всички,които плюете Бойко Борисов кого смятате за по достоен и кадърен за управляващ в момента? имахме дядо за премиер, имахме възпитано момченце, но извинявам се трябва ни сега здраво управление и Борисов няма алтернатива. Нито Сидеров, нито Янев нито който и да е могат да бъдат алтернатива на Борисов и неговия екип, може да е по народен, амаа вие какъв искате да управлява този наш селски народ, който е с криворазбрани разбирания за всичко и друсат чалга като побъркани!
цитирай
10. haralanov - О,дааа...
28.01.2010 19:04
Няма шменти-капели...
цитирай
11. swanlake - Интересно вие всички, които плюете ...
28.01.2010 19:19
анонимен написа:
Интересно вие всички,които плюете Бойко Борисов кого смятате за по достоен и кадърен за управляващ в момента? имахме дядо за премиер, имахме възпитано момченце, но извинявам се трябва ни сега здраво управление и Борисов няма алтернатива. Нито Сидеров, нито Янев нито който и да е могат да бъдат алтернатива на Борисов и неговия екип, може да е по народен, амаа вие какъв искате да управлява този наш селски народ, който е с криворазбрани разбирания за всичко и друсат чалга като побъркани!


E,tuka veche si mnogo prav-niama koi! Vsichko e hvani edinia udari drugia! :(
цитирай
12. анонимен - плачете си за е.....не
28.01.2010 20:38
като ви слушам всички тъжите за ДРУГАРЯ С.Станишев,но не се притеснявайте,на следващите избори той ще се върне.......спете спокойно деца........
цитирай
13. pontis - ...
28.01.2010 21:39
много ми е тъжно за другаря ви Станишев. Защото той ви доведе следващия ... а след това може и да се менкат ...
цитирай
14. pontis - ... и към по-горния анонимен,
28.01.2010 21:43
какво значи "здраво управление"?
... а и Бойко имал "екип"? Има спортен, като рита мач..., вероятно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pontis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2057265
Постинги: 1003
Коментари: 8100
Гласове: 23093
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930