Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2010 13:47 - ДПС подава топката на Борисов за автогол
Автор: pontis Категория: Политика   
Прочетен: 1894 Коментари: 8 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
от Иво Инджев февруари 25, 2010  
Бъдете сигурни, че сензацията с обявената днес убеденост на ДПС, според която Ахмед Емин, началникът на кабинета на Ахмед Доган, е бил подтикван от легитимната ДАНС да убие лидера си и се е самоубил в последния момент, ще …отвлече вниманието от главното. А то е: защо членът на комисията за контрол над ДАНС от ДПС Камен Костадинов беше изпратен днес в Би Ти Ви с това съобщение и още по точно, каква би могла да бъде политическата цел?

Само сляп и глух за политическите реалности човек не е забелязал, че от месеци насам по изключително подозрителен начин бяха прекратени атаките на ГЕРБ срещу ДПС. Точно тези атаки ( не само на “Атака”) изиграха ролята на магнит, събрал в едно под шапката на Борисов наелектризираните от безобразията на Доган, но разпилени до онзи момент електорални блуждаещи електрони в България. Критиките на ГЕРБ обаче рязко секнаха после на всички нива, включително в изявите на самия Бойко Борисов.

Ден след като премиерът без видима причина върна темата за смъртта на Емин в полезрението на обществото и обяви възобновяване на разследването, ДПС доразви иницитивата, но далеч не в антагонистична посока, както може би мнозина зяпачи в политиката биха се подвели да разчетат този ход. Тъкмо обратното. Пъзелът ( което в свободен превод от английски се превежда “ озадачаването”) се подрежда. В гласа на ДПС вече звучат нотки на благодарност към Борисов!

Дали ще се докаже, или ще бъде оставено да витае като съмнение, евентуалното намерение на дясната ръка на Доган да го ликвидира под диктовката на сегашния най-голям враг на властта Алексей Петров е страхотно удобен претекст за сближаване между ГЕРБ и ДПС. Справедливо или не, вината ще се стовари върху БСП. Губещите никой не жали. А с ДПС, което контролира и дори увеличава постоянно консолидирания си електорат поради синдрома на малцинствената реакция хората да се сплотяват при заплаха ( което им се внушава съзнателно), всеки иска да се съюзява. Особено когато наближат избори.

Доган многократно е доказал, че няма задръжки да се освобождава от баласт. Няма да има угризения да тегли депесарски шут и на червените, както го направи със сините под диктовката на червените през есента на 1992г.

Въпросът е ще стигне ли тази постановка и на Борисов, за да приеме в обятията си толкова демонизиран политически противник, който явно подготвя почвата д му се поклоня сега с цел прелъстяване на принципа “врагът на ГЕРБ е и наш враг”, превръщайки Алексей Петров в инструмент за правене на такъв вид политика. Ще се поласкае ли егото на Борисов от такъв поклон под формата на публично изразена благодарност от Доган за възтържествувалата най-сетне справедливост?

Продължилото с месеци мълчание на Борисов по темата “ДПС” недвусмислено показва в същото време, че не става дума за някакво внезапно прозрение, а за процес. Имали сме буферен период да позабравим за острата окопна война между двете формации. Сега от нас се очаква да затегнем коланите, но не само заради икономическата криза . Не, едва ли ще излитаме на някаква нова орбита. Затягането на коланите ще ни е нужно, за да не паднем от стола от изненада при евентуален остър завой и пренареждане на картите. За Доган това не е проблем. А за Борисов?

Сега разбрахте ли както ви съобщи Лютви Местан човекът, с чийто глас вече от много време насам практически говори Ахмед Доган. “Ние най-много от всички искаме да се изяснят обстоятелствата около смъртта на Ахмед Емин”, каза той часове след изявлението на Борисов за необходимостта от ново разследване на случая “Емин”.

Вече не само не съмнявам, но и току –що разбрах какъв е интересът на върхушката на ДПС: тя цели поредното финтиране на българските граждани, които очакваха справедливост в разнищването на далаверите на ДПС, но вместо това получават турски сериал за масова консумация. Защото, повтарям, дори и да е 100 процента вярно твърдението за заговора за убийство на Доган, главният въпрос е до какво води тази (евентуално) разконспирирана конспирация.

И още нещо: това ли е прословутата истина за делата на върхушката на капсулираната партия на Доган, която ни обещаваха? По всичко личи, че се случва точно обратното, пробутват ни една подмяна на посоката на търсене, при което един покойник не може да се защити, вместо да извадят наяве деянията на онези, които са живи, здрави и явно все така влиятелни.



Тагове:   ДПС,   автогол,


Гласувай:
13



1. nicodima - Така е, за съжаление...
25.02.2010 13:58
В една политическа партия може да става въпрос както за чисто криминална, така и за икономическа престъпност. Последната обаче е нещо като кръвотворен орган за партията, докато криминалната интрига най-много да дискредитира, което в българския политически живот не трае дълго...
цитирай
2. анонимен - Когато охраната на Т.Живков е на власт, какво може да се очаква?
25.02.2010 13:58
Финтиране, финтиране, но накрая ще им вкараме гол...
Долу, да идва следващия..!
цитирай
3. vmir - ДАНС е държавен орган, и да се набеждава по повод настоящото подновяване на разследването
26.02.2010 10:55
в политически убийства е толкова скандално, че авторите му трябва да бъдат подведени под наказателна отговорност за клевета и така да им се даде възможност да докажат твърденията си. В противен случай, ще продължават с подобни интриги да ерозират доверието в държавните институции, за да могат безнаказано да си действат както досега.

Само като база за сравнение ще посоча, че при включване на подобен сюжет във филм от развита държава, който може да се тълкува като действия на конкретна институция, присъства приблизителния текст: "Действията и героите са измислени и не почиват на реални факти", докато в нашия случай и институцията е посочена директно.
цитирай
4. pontis - vmir,
26.02.2010 10:57
наистина това е едно от измеренията на тази "уникална" идея ...
цитирай
5. vmir - 4. pontis,
26.02.2010 11:08
pontis написа:
наистина това е едно от измеренията на тази "уникална" идея ...


Това за мен е основното. Клеветата е престъпление и е нечувано по нормалния свят да се оставя ненаказана по политически причини. Точно утвърждаването на този вид безнаказаност и беззаконие е целта на ДПС. Те просто са се самозабравили.
цитирай
6. vmir - 2. анонимен,
26.02.2010 11:13
анонимен написа:
Финтиране, финтиране, но накрая ще им вкараме гол...
Долу, да идва следващия..!


Следващ? За да останат безнаказани подобни финтове и още повече да свикнем с присъствието им?
цитирай
7. boristodorov56 - Ако имаше завера за убийството на Доган -
27.02.2010 14:49
- първо - нищо не може да я спре - справка 200 поръчкови убийства извършени от едни и същи хора, които се неоткриваеми, защото трябва да открият себе си, а тона не им се харесва;
- второ - ако беше така това нямаше да стигне до медиите преди да е изпълнено като цел;
- трето - кога ще си отиде циганина Аамет решават други хора, а не някакъв си флаш - данс.
цитирай
8. pontis - boristodorov56,
27.02.2010 14:56
да, с две думи, точно така. Нищо повече не може да се добави по същество.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pontis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2047139
Постинги: 1003
Коментари: 8100
Гласове: 23093
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031