Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2009 08:42 - За нотариусите, зелките и Новата Конституция на зарзавата
Автор: pontis Категория: Политика   
Прочетен: 571 Коментари: 0 Гласове:
3



За нотариусите, зелките и Новата Конституция на зарзавата

 

Една зелка станала депутат, но понеже преди това била нотариус, а не искала да си бъде само зелка или само зелка-депутат, дами и господа, посрещнете първия закон приет от парламента на една средноазиатска държава със средна работна заплата на гражданите й- Закона за Нотариусите и Зелките (овации!). Защото какво е зелка без З(делка)? Депутат едно ловно стопанство не храни, нали така?

 

Както се казва по телевизора- Зелка, депутат и нотариус- 3 в 1- неочаквано добра комбинация!

 

Или както е казал народа – свинско със зеуе.

 

И така … понеже нямало други законопроекти, внесени на тезгяха или оставени в асансьора на парламента на тази средноазиатска държава със средна заплата на населението й, останалите депутат-Зеленчуци гласували, че Зелките могат да си останат Нотариуси, дори и когато са зелки (т.е. депутатки).

 

Тогава постъпило (в асансьора на парламента, щото е мно-о готин и прилича на офис на малко предприятие) предложението на РЗС за промени в Конституцията, ама понеже те самите не знаят какви промени точно искат да предложат (още не са получили факс от ДАНС, ГЕРБ, ООН, Световната организация за защита на онеправданите хамелеони и агенти от ДС или от Съюза на зелките-нотариуси), ама им е много важно да се свика Велико Народно, та затова ето едно предложение:

 

Да бъде изменена Конституцията на Републиката на Зелките и всичкия друг cabbage:

 

Чл. 1:

„Зелките могат да са депутат(к)и (за да не се обиждат зелките от мъжки пол, щото българският език не познава зелка в м.р., но пък „мъжете знаят защо!”), като едновременно с това запазват, а ако не запазват, придобиват автоматично с избирането им за депутати/зелки правото да практикуват по занятие или, по техен избор, като хоби или свободна професия, следните занаяти и прочие богоугодни дейности (без да е необходимо да имат образователна правоспособност или още по добре ако не са я придобили, да се счита, че са я придобили в Нов Български Университет): адвокат, нотариус, участник в заменки (или други електронни игри) със земеделска, горска или горна и долна земя, а след парцелирането на Луната– и на лунна земя; мафиот или друг участник в престъпна групировка или секс група на свободна практика (естествено при условията на „плосък данък”), митничар, земеделски производител или непроизводител, катаджия, месопроизводител, агент на ДС, обикновен лайняр, член на борд на директорите; охранителна дейност, търговия с деца, петролни продукти и други стоки на дребно и едро, застраховател, банкер, обикновен мерзавец, собственик на ловно стопанство или футболен клуб (или на други три неща, по избор), кмет, обикновен феодал, любовница на феодал, както и всяка друга дейност, незабранена от закона.

 

Чл. 2:

„Никоя дейност, забранена от закона, не е забранена да се извършва от депутатите, ако те са от управляващата партия, парламентарното мнозинство, подгряващата група на мнозинството или групата, охлаждаща мнозинството (така, че да му става кеф), неформален лидер на ловно стопанство или пожарникар с харизматични качества.

 

Чл. 3: Републиката на Зелките е правова държава.

 

Алинея 2.       Хан Аспарух е зелка, православен християнин и Хан Крум им е … майката на гърците, на Александър Македонски, турците и корейците (а на американците- предстои). Затова, македонците да спрат евтиния внос на чушки и домати, че агент „Кормисош” ше ги чака на Златарево да им направи едно научно разузнаване.

 

Чл. 4: В случаите, в които чл. 3 не се прилага, се прилагат чл. 1 и чл. 2.

 

 

Е, као за пръво, не е зле, ако? Кратко и ясно. Нека овде причат, че Божо не бил бугарин, а от Витоша по-високо нема. Те да си пл’атат натуралната заверка, каското и хараджо, па после ако щат да одат да се жалуват на Митницата на СПАРТА или на арменскио поп у село Страсбург! (да е жива Илиана Йотова, че го направи с’ело). Или както сега е модерно да се казва в съдебната система- да одат да се оплачат на Ахмед Доган….

 

Е, нема ги дразнимо американците, те нали си имат оня брикет с турско име? Па нека после да видим ако е бугарската Конституция по-лепа от американската. Не мое ни стигнат, разбираш ли…. Аз лично ще я занеса новата конституция в Скопие да му я лепна на челото на македонскио президент. Не само македонците, и кюрдите скоро ще разберат, че са бугари….

 

 

Автор на проекта: Б. Ганьо (викали са му и Телериг, Кардам, Кормисош, Саддам, Салам, Калигула, Поп Кръстьо, Божо, да му е славно името, ама нали ми е приятел, не мога да му откажа една нова КОНСТИТУЦИЯ, кво толкова?) Айде, за другите държавни дела ще ме питате като ви повика Бареку утре заран в кабинета си, че сега отивам да откривам натурална кантора и спортна зала в метрото, а после ще му бия дузпи на Яне за Шампионската Лига.




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pontis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2057178
Постинги: 1003
Коментари: 8100
Гласове: 23093
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930