Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2009 15:56 - За шопската салата (като културна ценност)
Автор: pontis Категория: Политика   
Прочетен: 1278 Коментари: 4 Гласове:
5



Нали разбрахте, сърбите са ни откраднали шопската салата. Всички съседи са ни взели по нещо – противозаконно.

 

А, да- и освен това се поставя въпросът защо не сме я патентовали?!! Ами защото я изядохме. Или защото сърбите са по-умни (безспорен факт). И защото Шопската салата е създадена в Булгаристан. Както всичко останало създадено тъдява, то е некачествено, но ние намираме начин да се гордеем именно с това.

 

Въпросът е – за да ни откраднат нещо, първо трябва да го създадем. Какво сме създали, ако изключим Шопската салата?

 

Ето какво: корумпираните политици, катаджии, митничари, съдии, прокурори, обикновени държавни служители, министри, продажни депутати, попове, журналисти, обикновени „дизайнери”, а, щях да забравя- сигурно искат да ни откраднат Държавна сигурност, или може би Атака, РЗС, БСП, Сергей Станишев, Филип Димитров (как така забравихме, че обича да се гледа в огледалото), Дарик Радио, ФМ Плюс, агент Гоце, "Негово Величество" Цар Симеон, Тодор Живков (той е по-български и от шопската салата), агент „Телериг”, Ахмед, Юнал, Братята и сестри  Галеви, естествено чалгата и Телевизия Планета с всичкия силикон, който сигурно е равен на брутния ни вътрешен продукт, мутрите, и не знам още кой от хилядите агенти, доносници, мръсници и вся остальная сволоч с екзотични заглавия и съвест по „нашенски бяла”, както е казал Любен Каравелов. Може би ще ни откраднат и Божидар Димитров. Него наистина вече можем да го патентоваме- той е човек с три агентурни имена- колко исторически звучи, и то всичките на български ханове….. Все още не е късно, не е изтекъл давностния срок. Е, да ама той е без портфейл, не им върши работа да го крадат.

 

Не знам кой го измисли това, дали защото няма за какво да се разговаря в публичното пространство, или просто защото няма смисъл да се разговаря, както сигурно сте разбрали.

 

Да, има няколко неща, които не могат да ни откраднат- Васил Левски, „Българийо, за тебе те умряха” и останалите от „Епопея на забравените”, които отдавна сме забравили, човека, който се хвърли да спасява баща и син, които се давеха на Арапя, но него нямаше кой да го спаси, Милен Цветков, Иво Инджев, Иван Бедров, Председателя на Върховния административен съд (докато го има, да е жив и здрав), Пената и неговата чета (макар и да миришат на чесън и да псуват на кило), Паисий, Вапцаров (него го уби „великия полицай” Гешев- защо не ни го откраднаха), Яворов, Димчо Дебелянов, Христо Смирненски, Ботев, Трайчо Костов… Св. Сава (я, той бил сърбин). Стамболов е 50/50. Нещо много е кратък списъка ни.

 

Но ако погледнем горния списък и ако перефразираме един американски журналист, това, че сме имали или има велики българи, не означава, че останалите сме нещо повече от шопи. Защото не са сме го доказали.

 

„Ах, летете ескадрони….. в погледа ви милиони….” но не би….. Пазете шопската салата, шопите, селяните, пияниците, които убиват по пътищата- и те са наши, пазете Станишев, а, да- Антон Кутев, и той е готов за патентоване.

 

Следваща тема за национален дебат в медиите- дали Северна Корея има право да произвежда кисело мляко, както и дали не трябва да съдим Microsoft, защото произвежда домашна ракия- която е третото мащабно българско произведение след шопската салата и избирането на Георги Първанов и Б. Борисов за Мъже на годината. И без това в тази страна времето отдавна се измерва само с шопската салата.

 




Гласувай:
5



1. lambo - Ако имаха някакъв келепир от това,
18.08.2009 11:15
отдавна щяха да се сетят да я патентоват.
Ама нали няма персонален келепирец - какво ги е еня !
А кой знае колко мъртви души, са на заплата в ДАТ (Държавна Агенция по Туризъм).
Там имат Председател, трима Заместници, Главен Секретар и цели 8 отдела, пълни с чиновници.
Аз ако бях на мястото на ББ, щях да ги глобя всичките поне с по 3 заплати.

Иначе почти всички чужди туристи, които съм питал, с какво са запомнили БГ, ми отговарят - "Шопска салата"
цитирай
2. анонимен - в чужбина й казват "гръцка"..
19.08.2009 20:20
за съжаление..съгласно традицията от правремена
цитирай
3. shtastlivkrai - Хареса ми, усмихнах се, само това ни ...
24.08.2009 14:59
Хареса ми, усмихнах се, само това ни остана ... да се усмихваме :)
цитирай
4. pontis - Хубаво е,
24.08.2009 16:14
че някой се е усмихнал. Thanks! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pontis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2060561
Постинги: 1003
Коментари: 8100
Гласове: 23093
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930